ONS Sneek – FC Lisse 4-1

‘Het heeft zo moeten zijn’. Deze woorden werden uitgesproken door een supporter van ONS Sneek, op het moment dat zijn club met 2-0 voor stond tegen FC Lisse. Op de dag dat werd stil gestaan bij het overlijden van Chris de Wagt, oud-speler van het eerste team van de Friezen. De thuisclub won uiteindelijk met 4-1 van FC Lisse. Na vijf overwinningen en twee gelijke spelen was er weer een nederlaag voor de FC. Een nieuwe serie van positieve resultaten is nodig voor Lis om het seizoen in de derde divisie wederom kleur te geven.

Er hing een aparte sfeer rond ONS – FC Lisse. De vlaggen hingen half stok op het Zuidersportpark, er was geen muziek, de teams speelden met rouwbanden en er was een minuut stilte in verband met Chris de Wagt. De vraag was hoe de spelers met deze omstandigheden zouden om gaan. Het was ook nog bitterkoud. Bij FC Lisse een wijziging in het team. Oussama Siali had de plaats ingenomen van Kubilay Koylu. Zaak voor de FC was de kwetsbare Sneek-verdediging, zestig tegentreffers, meteen onder druk te zetten en de bal snel rond te laten gaan.

FC Lisse was voor de rust heer en meester. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter kreeg genoeg mogelijkheden de score te openen. Onder meer uit corners. De inzetten van de FC Lisse-spelers waren niet krachtig genoeg of kwamen recht op de Sneek-doelman Justin van der Dam af. Bij de laatste kopkans had David Verweij de hoek voor het uitzoeken. Maar wederom was Van der Dam een sta in de weg. Ook schoten uit de tweede lijn van Lisserse spelers kregen niet de juiste richting. Na een half uur spelen leek de 0-1 in de maak. Tom Noordhoff stak Jeffrey Klijbroek goed weg. Jeffrey wachtte een moment om vervolgens de bal over Van der Dam te stiften. Van der Dam had op de laatste zaterdag van januari echter het geluk mee.

ONS Sneek kwam in het stuk nauwelijks voor. Tot de 32ste minuut. Plotseling kwam de thuisclub op voorsprong na goed door gaan van Genridge Prijor. Genridge speelde met zijn tweelingbroer Denzel in het seizoen 2016/2017 een aantal wedstrijden in het shirt van FC Lisse. Een bijzonder moment was de 34ste minuut. Het publiek begon te klappen voor Chris de Wagt, die maar 34 jaar werd.

In de tweede helft raakte FC Lisse langzaam de regie over de wedstrijd kwijt. ONS kreeg steeds meer het gevoel, dat er wat te halen viel tegen FC Lisse. In minuut 52 verscheen de 2-0 op het scorebord. Denzel Prijor schoot de bal op fantastische wijze binnen.

FC Lisse was nog niet verslagen. Het wachten was op de aansluitingstreffer. Na bijna een uur spelen verscheen Tom Duindam oog in oog met Van der Dam. Van der Dam kroonde zich tot man van de wedstrijd door ook deze FC Lisse-mogelijkheid onschadelijk te maken. FC Lisse wisselde vlak achter elkaar twee spelers. Jaap Zwetsloot kwam voor David en Kubilay voor Ayoub Aït Afkir. Luca Tarani kwam later nog in de ploeg voor Jeffrey Klijbroek. Sneek was dichtbij de 3-0.

Zes minuten voor tijd kwam er weer hoop op een beter resultaat voor de FC. Boyd Stevens krulde een vrije trap fraai achter Van der Dam. De 2-2 hing in de lucht. Hij viel echter niet. Oussama schoot naast en Luca mikte de bal over.

In de 89ste minuut was er bij het nemen van een corner door Oussama een misverstand tussen hem en Tom Noordhoff. Erik Cummins had intussen zijn goal verlaten. Genridge Prijor profiteerde. De wedstrijd was met de derde treffer van Sneek beslist. Davey Lohman bepaalde de eindstand op 4-1.

FC Lisse speelt komende zaterdag wederom in Friesland. Tegenstander is Harkemase Boys. Het aanvangstijdstip is half vier.