ONS Sneek – FC Lisse 2-1

FC Lisse verloor in Friesland niet tegen ONS Sneek, maar het verloor tegen zichzelf. De treffers van de thuisploeg waren een gevolg van fouten gemaakt door FC Lisse-spelers. De FC speelde na een matige eerste helft een sterke tweede helft. De geel-blauwen verzuimden alleen zichzelf te belonen. De 2-1 nederlaag voelt dan ook zuur aan.

Bij FC Lisse zat Mo Adouch een schorsing uit. Rik Vermeulen zat op de tribune. Na lange tijd was er weer een basisplaats voor Thierry Monteny. Rowdy van der Putten begon achter de spitsen. Bij Sneek zaten Martijn Barto, Samir Merraki en Michael Lanting op de bank. Oud-speler Genridge Prijor was geblesseerd.

In het eerste kwartier gebeurde er niet al te veel. De eerste de beste FC Lisse-aanval leverde wel een doelpunt op. Bas Buimer en Lars Rauws brachten de bal bij Oussama Siali. De beste speler aan de kant van FC Lisse schoot met de linker. De bal leek houdbaar voor Sneek-doelman Barry Diteweg, maar verdween toch in de lege touwen.

Sneek werd nu sterker. Het kreeg via Ale de Boer en Yumé Ramos diverse mogelijkheden. Halverwege de eerste helft moest Lars met hamstringklachten naar de kant. Tom Enthoven kwam voor hem in de plaats. Luca Tarani ging een keer goed door aan de linkerkant, maar zijn voorzet kwam niet bij een medespeler terecht. Oussama bleef het proberen met schoten uit de tweede lijn.

Vlak voor de rust ging het mis voor de FC. Boyd Stevens verdedigde niet op de juiste wijze uit. Sneek profiteerde. De zelden scorende Klaas de Vries bracht de partijen in evenwicht.

FC Lisse had in de tweede helft de regie over de wedstrijd. Oussama had twee prima voorbereidende acties in huis. Uit een daarvan schoot Luca in het zijnet. Uit de andere voorzet kopte Bas goed in, maar stond Diteweg op zijn plek. Luca ging na 67 minuten naar de kant. Bryan Iliohan maakte zo zijn debuut in het eerste elftal van FC Lisse. Hij kwam zo in de voetsporen terecht van vader Dennis. FC Lisse was de meest gevaarlijke ploeg. Bas kon na problemen in de Sneek-defensie te weinig kracht meegeven aan zijn schot.

Met een beter Sneek in de eerste helft en een beter FC Lisse in de tweede helft leek de wedstrijd uit te gaan op een terechte 1-1. Sneek kwam echter vijf minuten voor tijd alsnog op 2-1. Dit keer kreeg Justin Valk de bal niet weg. Ale de Boer kon zich kronen tot matchwinnaar. FC Lisse had onvoldoende tijd en energie om deze schade te repareren.

FC Lisse verloor zo voor de vijfde keer dit seizoen een uitwedstrijd. Thuis is de FC Lisse nog ongeslagen. FC Lisse speelt nu drie keer op rij thuis. Komende zaterdag komt cupfighter ODIN’59 naar Ter Specke. Dit duel begint om half drie.