‘Ollie’ Rifai Ter Specke-gevoelig

Oliver Rifai kwam begin van dit seizoen over van Jupiler League club Telstar naar FC Lisse. De jonge speler voelde zich al snel thuis op Sportpark Ter Specke. Het gevoelsmens hoefde dan ook niet al te lang na te denken over zijn toekomst. Die ligt ook komend seizoen bij FC Lisse. Zijn teamgenoten en begeleiders noemen hem al liefkozend ‘Ollie.’

De naam Lisse gaf bij Oliver reeds een goed gevoel, de afgelopen drie jaar dat hij bij Telstar speelde. “Een van mijn maatjes bij Telstar was keeper Wesley Zonneveld. Komende uit Lisse. Ik ben blij voor hem, dat hij nu de vaste keuze is onder de lat van het eerste team. En samen met het damesteam van Telstar hadden wij op zaterdag een gezamenlijke uitloopochtend. Zo kwam ik de keepster van de dames en later mijn vriendin Melissa van der Wiel tegen. Laat zij nu ook in Lisse wonen. Zo heb ik Lisse leren kennen als een dorp met sterke familiebanden. Ik ben zelf ook een familieman. En dan was er ook nog de elftalleider van FC Lisse Han de Haan, bij Telstar gastheer. Han zei tegen mij: ‘als je naar de Topklasse gaat bel mij dan als eerste’. Het gevoel over FC Lisse was dan ook al snel goed bij mij.”

AZ

De definitieve doorbraak kwam voor Oliver op zijn 15de toen hij werd gevraagd door AZ. “Eerst mocht ik een week meetrainen bij AZ. Dat beviel zo goed, dat ik er ook ging voetballen. Ik zou bij AZ als rechtshalf beginnen. In een wedstrijd tegen FC Groningen bleek de taktiek van de tegenstander anders dan verwacht, waardoor ik een linie terug schoof. Ik kwam rechtsback te staan. Geen verkeerde keuze, aangezien ik het Nederlands Team haalde met als belangrijkste medespelers Davy Klaassen van Ajax, Hakim Ziyech (nu FC Twente) en Adam Maher van toen nog AZ. Adam stak er bij AZ met kop en schouders boven uit. Ik kon het in het veld prima met hem vinden. Ik volg hem nog steeds bij PSV. Jammer voor hem, dat hij niet altijd een basisplaats heeft bij PSV.”
Relativeren kan Oliver als geen ander. Een rondreis met profvoetballers onder de 23, afgelopen voorjaar naar Thailand, drukte hem met de neus op de feiten. “Naast het spelen van wedstrijden deden wij daar maatschappelijk werk, zoals het geven van clinics voor jonge kinderen. Ik heb de enorme verschillen gezien tussen rijk en arm. Ik ben daar een hele ervaring rijker geworden.”

 

Oliver is wat je noemt een multifunctionele speler. Hij is op meerdere posities inzetbaar. Tot op heden kwam hij voor de FC in dertien Topklasse-wedstrijden in actie. Dat er nog velen mogen volgen. Succes Ollie.