Oliebollentoernooi 2.16 ouderwets gezellig

Zaterdag 31 december jl. stond de 2e editie van het Oliebollentoernooi in sporthal Ter Specke weer op het programma. 24 teams, verdeeld over 5 poules, hadden zich hiervoor ingeschreven. Al ruim voor 8-en werden in de keuken de eerste flesjes Oud Bruin opengetrokken. Dit als onontbeerlijk ingrediënt voor de eigengemaakte oliebollen volgens een aloud recept.

Vanaf 08.30 uur melden zich ook de eerste teams en kon poule 1 van start gaan. Hierin de teams van Grimbergen (captain Rob Vermeulen), NZO (Stefan Weijers), Meskers Web (Timo Meskers) en The Boisten uit Sassenheim onder aanvoering van Joost Rotteveel. Deze 4 teams speelden 2x tegen elkaar en na 12 wedstrijden kwam het team van Meskers Web als winnaar uit de bus. Zij behaalden 14 punten (4x winst en 2x gelijk) en lieten Grimbergen (7 punten), NZO (eveneens 7 punten) en The Boisten met 5 punten achter zich. De mannen van The Boisten, gezamenlijk met team All Stars uit poule 2, genoten zichtbaar van deze dag want verlieten pas laat in de middag de overvolle kantine.

Iets over half elf ging ook poule 2 van start met daarin de teams van Prins (Lars Rauws), Nieuwjaarsknallers (Mart ten Have), Sunday Boys (Bart Swinkels), Into.nu (Paul van der Veen) en All Stars (Stef Wolvers). In deze poule een aantal echte voetbalhoeren ehhh dieren want diversen jongens (waaronder Lars / Mart / Tom / Arco / Paul en nog enkele) zagen we later in de andere poules ook weer onze arena betreden. Na 4 wedstrijden en 4 overwinningen kwamen de Nieuwjaarsknallers als winnaar uit bus. Ook zij ontvingen in de kantine hun welverdiende bierprijs en lieten de teams van Prins (9 punten), All Stars (6 punten), Sunday Boys en Into (beiden 1 punt) jaloers achter.

Om ca. 12.00 uur trapten Restaurant de Engel (Erwin van der Steenhoven helaas afwezig) en Panini (wederom Mart ten Have) af in poule 3. Zij moesten de strijd aangaan met FC Bavo (Stefan Kraaijvanger), WP Legends (Kevin Winter) en Vergane Glorie van aanvoerder Tom ten Have. In deze poule volop spanning want pas in de laatste wedstrijd kwam er een winnaar naar voren. WP Legends en FC Bavo gaven elkaar (onderling werd het 1-1) geen duimbreed toe en dus moest het doelsaldo de doorslag geven. Door een 1-4 overwinning op Panini pakte WP Legends, zij hadden overigens hun beste speler met een petje op doel gezet, de poulewinst en het bijbehorende blaadje bier.

Na deze sensationele ontknoping kon poule 4 van start gaan. Ook hierin bekende gezichten vanuit (zaal)voetballende Lisse en omgeving. Horsman & Co (Sjaak Hoeke), Helios Bloemenexport (Kagiaan Mark Scholte), FC Potlood (SV Abbenesser Nigel Kattenberg), Bierman (Frans ten Have) en Auto Meerstad (Michiel Uytenhoorn) streden hier om het felbegeerde blaadje bier in de kantine. Mooi om te zien dat zowel Horsman als Auto Meerstad meer als 10 spelers (ook WP Legends deed dit trouwens) hadden meegenomen en zij dus halverwege de wedstrijden een compleet team konden wisselen. Wellicht is dit de juiste formule in dit korte format want beide teams streden om de poulewinst. Horsman & Co (10 punten) ging uiteindelijk met de winst aan de hal en hielden Auto Meerstad (9 punten), FC Potlood (3 punten), Bierman (2 punten) en Helios Bloemenexport (eveneens 2 punten) achter zich. Laatstgenoemd team was in de veronderstelling (zo doen ze dat waarschijnlijk aan andere kant van de brug) dat juist de laatste in de poule recht had op een troostprijs (lees biertje).

De laatste poule was een feest der herkenning van teams die elkaar door en door kennen. De Goaliebollen (Patrick van der Klauw), Adlast (broer Ronald van der Klauw) en De Vuurpijlen (Sander Paardekooper) moesten het opnemen tegen 2 teams van Peer-m-Erin onder aanvoering van de toekijkende en coachende Peer Beukers. In deze poule zijn de verschillen al jaren heel klein en wordt alles op details (lijkt wel darten) beslist. De Goaliebollen met de meevoetballende Patrick op doel pakte uiteindelijk met 9 punten de zege. De Vuurpijlen met showkeeper (wel duiken maar niks klemmen) Barry op doel werd 2e met 6 punten. Direct gevolgd door Peer-m-Erin 1 (5 punten) en ex-aequo (sorry kon het niet laten) Adlast en Peer-m-Erin met beide 4 punten.

Gedurende de hele dag werd het thuisfront via Facebook (keurig verzorgd door Anco) op de hoogte gehouden, was het druk in kantine en aan de rand van het speelveld. Ondertussen vermaakte de allerkleinste zich best op het springkussen in de kantine en vonden de oliebollen gretig aftrek. Een topteam aan barmedewerkers had het ondertussen druk om een ieder van een drankje te voorzien. Zonder inzet van deze vrijwilligers (zowel bar als keuken) en een 6-tal scheidsrechters is een dag als deze niet mogelijk. Gerard, Maarten, Wil, Dirkjan, Wouter en Leo bedankt voor het leiden van maar liefst 52 wedstrijden. Cees voor het ophalen, wegbrengen en opbouw van het springkussen. Connie en Ronald dank voor de ruim 1000 oliebollen, Anita voor de warme snacks en Johan, Fedor, Jan, Marjo, Ben, Nicole, Denise, Michelle, Hennie, Gillian, Rene, Patrick, Andre, Henry voor jullie inzet achter de bar. We hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen.

Tot volgend jaar bij editie 2.17.

Namens zaalvoetbalcommissie Ter Specke

Anco Dubbeldam & Arnoud Kool

Ps. team Auto Meerstad; we genieten nog dagelijks van jullie gift.