ODIN’59 – FC Lisse 1-2

Het venijn zit vaak in de staart, puur als het gaat om mooie voetbalmomenten. Diverse supporters zien dat vaak niet, aangezien zij andere plekken opzoeken net voor het laatste fluitsignaal. Hoe meedogenloos liet Kevin van der Zwet niet de lat trillen na zijn vrije trap in de eindfase tegen Jodan Boys. Hoe knap redde Björn Haggerty niet als een moderne Epke Zonderland bij een inzet van Nicky Eekhout in de laatste minuut van ODIN’59 – FC Lisse. De gasten uit Lisse zegevierden met 2-1. De laatste oefenwedstrijd voor de mannen van trainer Robbert de Ruiter. Het echie kan beginnen komende woensdag tegen de club van oud-FC Lisse-speler Gert-Jan Bunt: Excelsior Maassluis.

Acht spelers trokken ooit eerder een shirt aan van ODIN’59 en FC Lisse. De namen: Rik Stals, Dennis Greuter, Eric Homan, Kay Eijspaart, Bas Ent, Joey Klare, Cerilio Cijntje en Nigel Hardenberg. Nigel ontbrak tegen Lis door een hamstringblessure. Ons bestuurslid Hubert Habers is vanuit zijn werk combinatiefunctionaris bij ODIN. Roel de Goede woont op een steenworpafstand van het complex van ODIN. Er werd voor veld twee gekozen. Een kunstgrasveld van nog geen jaar oud. FC Lisse zit goed in haar spelers. Een dubbele bezetting op alle posities. Zo veel mogelijk van deze spelers fit krijgen is dan het parool. En ze in principe negentig minuten laten maken. Dit doe je door ze te verdelen over twee teams. Een in Lisse en en een in Heemskerk.

Bij FC Lisse mochten de jonkies onder de lat Wesley Storm en Björn elk een helft spelen. ODIN kent in sluitpost Barry van Dijk een ervaren doelman. Wat Roel en Rik Vermeulen voor FC Lisse zijn, is Barry voor ODIN. Honkvast. Natuurlijk werd er weleens een visje (uit het Spakenburgse) uitgegooid naar Barry. Al 14 jaar is Barry ODIN trouw. Een robuuste keeper, sterk in de 1-tegen-1. In alles overkomend als Arjan van Heusden, met wie Lis in 2008 kampioen van Nederland werd.

Bij FC Lisse werd het centrale verdedigingsduo gevormd door Kevin van der Zwet en Justin Valk. Kevin de voetballer en Justin als de stopper. Bas Buimer was voorin opnieuw de man, die in de bal moest komen. En hoe kom je in de bal? Door op het juiste moment bij het diep gaan de bal te krijgen en vervolgens een typische spitsengoal te maken. Halverwege de eerste helft was het zo ver. Rik speelde zich uiterst fraai vrij op het middenveld. De aanvoerder speelde Koen Fokkema aan. Niet nadenken, maar geven die bal. Bas rondde af, zoals de volgers van hem gewend waren een seizoen eerder bij Swift Amsterdam.

Een klassieke buitenspeler. Bestaan ze nog? Jazeker. ODIN heeft er een in de persoon van Thom de Vries. Niet zo lang geleden benaderde FC Lisse hem, maar koos hij voor Quick Boys. Thom keerde uiteindelijk terug naar ODIN. Thom scoorde ooit op Ter Specke vriendschappelijk de gelijkmaker, nu deed hij dit in Heemskerk.

FC Lisse was in de eerste helft voetballend de betere ploeg. FC Lisse combineerde er lustig op los. Thierry Monteny, Roel, Bas en Rik zij vonden aanvankelijk Van Dijk op hun weg. Uiteindelijk ging de FC toch rusten met een voorsprong. Een schot van Thierry leek ongevaarlijk. Van Dijk maakte zijn enige foutje van de wedstrijd. Zo ’n foutje is als keeper fataal.

De tweede helft had minder om het lijf dan de eerste helft. Een voorzet van Bas kon niet verzilverd worden door Koen Fokkema. En verdiende Bas geen strafschop bij het in de mangel nemen?  Uiteindelijk zorgde Björn voor de redding van de dag.

Na afloop van het duel stond de bus klaar richting België. De spelers en begeleiders brachten een bezoek aan hoofdsponsor BE Networks, lees Martijn Kamerman en zijn mensen. In het kader van teambuilding.

FC Lisse speelt komende woensdag op verplaatsing tegen de Tricolores van Excelsior Maassluis. In het kader van de tweede voorronde van de KNVB-beker. De aftrap is om acht uur.