ODIN’59 – FC Lisse 1-2

Na 19 speelrondes kun je de competitie in de derde divisie in groepen indelen. Noordwijk is van buiten categorie. Vervolgens zijn er vier teams, Quick Boys, DVS’33, Hoek en SteDoCo die lijken te strijden om de andere prijzen. Achilles’29, De Dijk en Eemdijk strijden tegen rechtstreekse degradatie. SJC verkeert een beetje in niemandsland. De niet genoemde ploegen hebben als hoogst bereikbare doel plek zes in het vizier. Onder hen ODIN’59 en FC Lisse. FC Lisse was in Heemskerk de gelukkigste door in de slotfase met 2-1 te zegevieren.

Milton Klooster, Justin Valk en Thierry Monteny ontbraken bij FC Lisse door blessures. Hidde Prijs was terug van een blessure en Oussama Siali was terug van een schorsing. De opdracht voor de FC niet snel achter te komen tegen ODIN mislukte reeds in minuut twee. Uit een dood spelmoment kwam de bal voor. FC Lisse leek nog niet wakker. Ahmed al Mahdi frommelde de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Het zou toch weer niet voor de derde keer op rij in Heemskerk 1-0 voor de thuisploeg worden?

FC Lisse moest haar geduld bewaren om de vijf mans verdediging van ODIN te slechten. Het eerste gaatje werd in minuut 8 gevonden door Bas Buimer. Zijn inzet ging echter naast. Ayoub Aït Afkir kan goed uit de voeten met zijn spel op ondergronden, zoals die bij ODIN. Ayoub raakte vanuit een moeilijke hoek de buitenkant van de paal.

Het gevaar bij ODIN kwam steeds vanaf de linkerkant. Linksback Jordi Tiktak schakelde zich steeds aanvallend in op zoek naar zijn aanvaller Al Mahdi. Laastgenoemde schoot een keer aanvallend over. FC Lisse-doelman Erik Cummins wist zich voor de rust reeds te onderscheiden met een knappe redding,

FC Lisse zette vanaf de rust aan. Lis was ruim vijftien minuten lang de bovenliggende partij. Ayoub draaide na een uur spelen naar binnen. Zijn droge knal bleek vervolgens onhoudbaar voor ODIN-doelman Barry van Dijk. Na de gelijkmaker moest ODIN uit haar schulp komen. In deze fase voor kwam Erik een 2-1 achterstand. Erik wist een zeker lijkend doelpunt te voorkomen door een kopbal van Mitchel Bormann te keren. Ook in de rebound bleek de FC Lisse-vesting in tact. ODIN bleef mogelijkheden krijgen onder meer via Nigel Hardenberg en Bas Kansen.

FC Lisse nam geen genoegen met een gelijkspel. In de slotfase ging het zelfs met de winst er van door. Ayoub speelde zich prachtig vrij. Van Dijk stond paraat. De afvallende bal kwam bij David Verweij. Het trappen van een bal leerde David als klein ventje ooit bij FC Lisse onder Paul Monteny en Leon Annokkee. Jaren later kwamen de wijze lessen van toen van pas. FC Lisse won zo een klein beetje op zijn Duits. Het had nog 1-3 kunnen worden. Oussama kreeg de bal echter niet tussen de palen. De drie punten behaald bij ODIN smaken naar meer.

FC Lisse speelt komende zaterdag thuis tegen VVOG. Gezien het verlies in Harderwijk heeft FC Lisse met deze tegenstander nog een appeltje te schillen. Dit treffen op Ter Specke begint om half drie.