ODIN’59 – FC Lisse 1-0

Het bekeravontuur van FC Lisse eindigde in Heemskerk met op de achtergrond een volle maan en kasteel Assumburg. Net als twee seizoenen terug moest de FC tegen een muur aan ODIN-verdedigers spelen, die met tien man het strijdperk verlieten. ODIN won in beide gevallen met 1-0.

ODIN met een soort van 5-3-2-systeem. Speculerend op een snelle voorsprong en vervolgens counteren en achterin de deur dicht houden. Het was dan ook zaak voor de FC niet in deze val te lopen. En toch ging het weer mis voor de FC. In een situatie met weinig overzicht was het Jurjen Dikker, die na tien minuten de thuisclub deed juichen. Bij ODIN zat oud-FC Lisse-speler Nigel Hardenberg op de bank. Denzel Meijer ontbrak helemaal. Het collectief ODIN spelend met vier voormalige spelers van AFC’34. FC Lisse kende dezelfde basis als tegen De Dijk. Achterstaan op een veel te klein kunstgrasveld. Hoe slaag je er dan in om gevaarlijk te worden. Dit werd geprobeerd onder meer door veelvuldig Milton Klooster aan te spelen. De rechtsbuiten van FC Lisse werd gevaarlijk met een schot en een kopbal. Ook Mark de Loor zag een schot gekeerd worden door ODIN-doelman Barry van Dijk. Buiten deze speldenprikken en ondanks negen corners was de FC voor de pauze niet dichtbij een gelijkmaker.

ODIN was gevaarlijk in de omschakeling. In Eelke de Graaf, Thom de Vries en Ahmed al Mahdi heeft ODIN handenbindertjes. FC Lisse-doelman Erik Cummins stond een paar keer op de goede plaats. Toch was ook Erik kansloos bij een eigen inzet van Leroy Oehlers. De lat voor kwam een 2-0 achterstand.

Ook in de tweede helft met uitzondering van een grote mogelijkheid van Luca Tarani kon FC Lisse lange tijd geen echte vuist maken.

Pas in de laatste twintig minuten liet FC Lisse zien, wat het echt in huis heeft. Het inbrengen van creatieve spelers als Rik Vermeulen en Oussama Siali bood de FC perspectief. Aanvankelijk waren het schoten van Kevin van der Zwet en Lars Rauws uit de tweede lijn, die ODIN deden verontrusten. Van Dijk toonde zich opnieuw een uitstekende doelman met een paar knappe reddingen. Intussen verzuimden De Vries en De Graaf de wedstrijd te beslissen. ODIN kon vijf minuten voor tijd verder met tien man na een tweede gele kaart van Jeffrey Klijbroek.

FC Lisse was de bovenliggende partij en draaide ODIN de duimschroeven aan. In een dergelijke fase moet je als team ook geluk hebben. Milton schoot in het zijnet, Oussama zag een inzet gekeerd worden vanaf de doellijn en Rik raakte in blessuretijd de bovenkant van de lat. ODIN reageerde blij op het laatste fluitsignaal, FC Lisse droop teleurgesteld af.

Tijd om lang te treuren is er niet voor FC Lisse. De focus moet al weer gericht worden op komende zaterdag. Het is dan business as usual in de derde divisie. FC Lisse speelt de thuiswedstrijd op Ter Specke tegen Ajax-zaterdag. Dit treffen begint om half drie.