ODIN’59 – FC Lisse 0-3

Erik Cummins is een betrouwbare doelman. Als het nodig is een rots in de branding. Zijn sterke optreden tegen Goes en ODIN’59 hielden FC Lisse in de wedstrijd. Een team bestaat nooit uit elf spelers. Een sterke bank kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Tegen Goes brachten de wissels Luca Tarani en Tom Duindam iets extra’s. Tegen ODIN maakten de invallers Oussama Siali en wederom Luca het verschil. FC Lisse had voor de rust bij ODIN met 3-0 kunnen achterkomen. FC Lisse hield echter de nul voor de pauze met het nodige kunst- en vliegwerk en doelman Erik. In het tweede bedrijf stond FC Lisse goed als team. In een mum van tijd kwam het met 3-0 voor. Dat is ook voetbal met negentien punten uit de laatste negen wedstrijden. In drie weken tijd van een uitzicht naar de onderste drie door drie zeges naar uit een uitzicht naar de bovenste drie. Het kan verkeren ook voor FC Lisse.

FC Lisse speelde met rouwbanden. Dit in verband met het overlijden van de vader van trainer Robbert de Ruiter. Richard van Heulen nam nu de honneurs waar. Een bijzonder moment, want hij deed dit tegen zijn ‘collega’Anthony Correia van ODIN’59. Het woord collega staat niet voor niets tussen haakjes. Als jongens van 14 of 15 kwamen Anthony en Richard naar Telstar. Jarenlang maakten zij samen deel uit van de selectie. Opgeteld hebben de twee meer dan twintig jaar aan voetbalervaring in het betaalde voetbal. Beiden tonen de gedrevenheid te slagen als trainer in het amateurvoetbal.

Zoals overal in het betaalde voetbal en het amateurvoetbal tot en met de hoofdklassen maakten de twee teams na de aftrap een statement tegen racisme. Een moment van bezinning onder het motto waar zijn wij nu mee bezig in het maatschappelijk leven. De wedstrijd stond onder leiding van Mike de Bruijn. Ook vorig seizoen was hij in het treffen tussen ODIN en FC Lisse in Heemskerk tijdens de competitie de man van dienst.

Het vernieuwde ODIN is geen ploeg meer die uit gaat van een versterkte defensie. ODIN probeerde regelmatig aan te vallen. Zoals in de vierde minuut. Koen Tros schoot de bal in de korte hoek. Erik lag voor de eerste keer deze middag in de weg. ODIN-doelman Joost Meendering onderscheidde zich voor het eerst na ruim een kwartier spelen. Tom Duindam kopte een voorzet vanaf rechts goed in. Meendering stond op zijn post.

ODIN kreeg een paar 100 procent kansen om de score te openen. Een voorzet van Lars Boekel werd ruim overgeschoten door Niels Jager. In de omschakeling na een afgeslagen hoekschop van FC Lisse in minuut 35 leek Sietse Brandsma voor de thuisclub op weg naar de eeuwige roem. Met het prachtige kasteel Assumburg op de achtergrond toonde Erik zich wederom de kasteelheer van zijn doelgebied. Jeffrey Klijbroek had tegen zijn voormalige werkgever het slotaccoord in de eerste helft. Na goed kaatswerk van Tom Duindam kwam de bal op de verkeerde voet van Jeffrey. Het publiek zocht de warmte op van de kantine.

Meteen na de rust werd Kubilay Koylu diep gestuurd. Vanuit een moeilijke positie kwam hij oog in oog te staan met Meendering. De ODIN-doelwachter toonde zich een waardige opvolger van clubicoon Barry van Dijk.

Halverwege de tweede helft was de tussenstand nog steeds 0-0. Een stand waarmee met name FC Lisse zich de handen mocht dicht knijpen. Op dat moment kwam Oussama in de FC Lisse-formatie voor Ayoub Ait Afkir. Het deed de wedstrijd kantelen. Vijf minuten na zijn invalbeurt viel de 0-1. Kubilay bracht de bal uitstekend voor. Oussama keek goed waar zijn tegenstanders stonden. Geduldig schoot hij de bal in het verlaten ODIN-doel.

De plotselinge 0-1 achterstand werkte als een mokerslag voor ODIN. Kubilay was intussen vervangen door Luca Tarani. Luca gooide er meteen een sprint uit, wat resulteerde in een hoekschop. De spelhervatting werd genomen door Tom Noordhoff. Boyd Stevens kopte de bal richting de paal. De afvallende bal was voor Tom Duindam. De FC Lisse-spits was in de rebound net zo scherp als tegen Goes en SteDoco. De 0-2 betekende voor ODIN over en sluiten.

Bij ODIN zakte de moed dusdanig in de schoenen dat het fouten ging maken in de achterhoede. Oussama profiteerde en leverde de assist aan Luca. Luca pakte zijn verlate verjaardagscadeau (op 17 november werd hij 21 jaar) uit met een treffer. Niels Buijs smaakte na tijden weer het prettige gevoel in het eerste van de FC te kunnen acteren. Hij viel vlak voor tijd in voor Mo Adouch.

FC Lisse sloot zo een perfecte dag af als het ging om een en twee. Rory Roubos had immers als trainer de honneurs waar genomen bij 2 met een 1-0 zege bij SC Feyenoord.

Voor FC Lisse 1 is het zaak gewoon met de beide benen op de grond te blijven. Komende zaterdag wacht op Ter Specke vanaf half drie DOVO. Ook dan begint de wedstrijd gewoon weer op 0-0.