Oussama Siali rond met FC Lisse

‘Daarvoor komen mensen naar een voetbalveld’, riep speaker JKF op zaterdag 2 februari tijdens FC Lisse – VVOG. Zijn enthousiasme tonend over de schitterende tweede goal van FC Lisse, gemaakt door Oussama Siali. FC Lisse kan vanaf deze plek blij als het is melden, dat Oussama ook komend seizoen te bewonderen is in het shirt van de geel-blauwen.

Nooit tevreden zijn met wat je doet, maar altijd beter willen worden. Dit doe je door in jezelf te investeren. Wanneer de training op donderdagavond achter de rug is neemt Oussama nog even de tijd voor zichzelf. Een kwartier lang is hij lekker aan het ‘knallen’op het doel om zo nog meer vastigheid te krijgen in zijn traptechniek. Oefenen is leuk, maar dit ook nog waar maken als het om het ‘echie’gaat is nog mooier. De wonderschone treffer van Oussama was er dan ook een om in te lijsten. Wie goed in zijn vel zit probeert het gewoon eens van afstand. En met wat voor positieve gevolgen. Oussama is pas 22. Hij heeft nog een grote voetbaltoekomst voor zich. In het spel van FC Lisse is hij een belangrijke pion. Een speler die multifunctioneel is. Oussama kun je opstellen als aanvallende middenvelder. Je kunt hem ook laten starten vanaf de flanken.

De lijst met spelers uit de jeugdopleiding van het Amsterdamse Zeeburgia, die later in het betaalde voetbal doorbraken, is lang. Om er een paar te noemen: Kenny Tete, Rydell Poepon, Ryan Donk, Luciano Narsingh, Adem Maher en Joshua Brenet. Ook Oussama is afkomstig van de huidige eersteklasser zondag, die in een afdeling speelt met onder meer SV Hillegom.

In 2016 kwam Oussama van Zeeburgia over naar Ter Leede. Grappig genoemd werd hij voorgesteld als verdediger en zou hij voor het tweede komen van de Sassenheimers. Hoe anders bleek dit in de praktijk. Oussama veroverde al snel een basisplaats in de hoofdmacht van Ter Leede en werd een bepalende speler. Oussama wist zich in de kijker te spelen van diverse andere amateurclubs. Uiteindelijk koos Oussama voor FC Lisse.

Oussama zit nog in de groei als voetballer en als mens. De bij FC Lisse door hem ingeslagen weg krijgt een voortzetting in het nieuwe seizoen, in het shirt van FC Lisse. ‘Daarvoor komen mensen naar een voetbalveld.’