Noordwijk – FC Lisse 0-1

Noordwijk vormt dit seizoen voor FC Lisse het medicijn na een oorwassing. Spelen tegen Noordwijk maakt bijzondere krachten los bij de geel-blauwen. Zo ging het op Ter Specke, na de kansloze nederlaag van de FC bij DVS’33, zo ging het op zaterdag 16 maart 2019 aan de Duinwetering na de draak van de wedstrijd tegen ONS Sneek. FC Lisse won in Noordwijk verdiend met 1-0.

Klein van stuk, maar groot in zijn daden. Zo is Mo Adouch te omschrijven. Mo moest als stoorzender fungeren voor het ijzersterke middenveld van Noordwijk. De fitte Mo liep de longen uit zijn lijf en stond dan ook symbool voor de onverzettelijkheid van FC Lisse. FC Lisse kende in de eerste helft in feite maar een opdracht. Dat was de nul houden met de wind tegen. De harde wind maakte de bal soms letterlijk tot een speelbal.

In het eerste kwartier had de thuisploeg de eerste kansen. Nick van Staveren zag zijn inzet naast rollen en Emiel Wendt zag de bal na een schot randje zestien in de handen belanden van FC Lisse-doelman Erik Cummins. FC Lisse mazzelde bij een bal op de binnenkant van de paal door Sabir Achefay.

Na het eerste kwartier luwde als het ware de Noordwijkse-storm en nam FC Lisse het heft in handen. Na een fantastische actie langs de zijlijn van Ayoub Aït Afkir werd Oussama Siali in stelling gebracht. Oussama had te veel tijd nodig voor zijn actie om Noordwijk-doelman Roy Rondeltap te verschalken. Vier minuten later ging Ayoub er bij zitten. Hij was geblesseerd geraakt. Bryan Iliohan was zijn vervanger. FC Lisse speelde als een hecht collectief, dat geen kansen meer weg gaf en waar mogelijk de aanval zocht.

Bryan viel goed in. Na een half uur speelde Bryan zijn medespeler Rowdy van der Putten aan. Rowdy draaide zich vrij. Zijn daaropvolgende schot werd met moeite gekeerd door Rondeltap. Twee minuten voor rust werd Bryan onderuit gehaald binnen de ’16’van Noordwijk. De bal ging op de stip. Rowdy kreeg de bal in twee instanties achter Rondeltap.

In de tweede helft was er een kwartier lang een stilte voor de storm. Noordwijk moest meer risico nemen. Dat bood FC Lisse kansen in de omschakeling. Het wachten was op de 0-2 en 0-3. Rondeltap kon redden bij een schot van Bryan. Rondeltap kon pas op het laatste moment Rowdy afstoppen. Bryan schampte de bal met zijn hoofd. Een schot van Oussama in de korte hoek was een prooi voor Rondeltap. FC Lisse weigerde het duel voortijdig te beslissen

De marge van een doelpunt maakte de Bollenderby tot ongemeen spannend. Noordwijk claimde tot twee keer toe om een strafschop bij handsgevallen. De bal ging echter niet op elf meter. Zo won FC Lisse verdiend met 1-0.

FC Lisse speelt komende zaterdag vanaf half drie de thuiswedstrijd tegen DVS’33. De FC heeft nog wat goed te maken na de 9-1 nederlaag in Ermelo.