Nils Thörner naar Almere City

Nils Thörner is in de winterstop vertrokken naar Almere City, dat in de eerste divisie speelt. Het afgelopen half jaar was Nils onderdeel van de technische staf van de zaterdagselectie van FC Lisse. Hij had daarin de rol van Performance trainer/coach.

Michele Santoni is de trainer van Almere City. Nils vertelt hoe het contact met hem tot stand is gekomen. “Het is sneller gegaan dan gedacht. Vorige zomer volgde ik een cursus samen met Michele. Het contact is gebleven. Ik ben een paar keer bij hem langs geweest. Van het een kwam het ander.”

Wat ga je precies doen bij Almere City. “Ik word performance-coach van het eerste elftal samen met een inspanningsfysioloog, die daar al zit. We gaan proberen het fysieke plan naar een hoger niveau te brengen. De club is volop in ontwikkeling op dat vlak.”

Het was altijd de wens van Nils om in het betaalde voetbal te gaan werken. “Het was op het moment dat ik het bij FC Lisse vertelde geen verrassing. Ik heb nu de kans om daar een half jaar aan de slag te gaan. Ik ga ook de opleiding master en coaching doen. Voor mij een logische keuze om er elke dag mee bezig te zijn. Almere kwam op mijn pad. Toen werd er gezegd, kan jij je voorstellen om in januari reeds te beginnen. Ik zei laten wij dat maar doen.”

Hoe gaat het verder met de individuele begeleiding van FC Lisse-spelers. “Daar heb ik het komende half jaar geen tijd meer voor. Het worden lange dagen bij Almere. Ik hou alleen de zondag vrij. Ik moet daar mijn draai zien te vinden.”

Nils veel succes met het waar maken van je sportieve ambities.