Niels Buijs scheurt voorste kruisband rechterknie

Niels Buijs weet na zijn bezoek aan orthopedisch chirurg Bas Pijnenburg definitief waar hij aan toe is. De voorste kruisband in de rechterknie van onze rechtsback is afgescheurd. Voor Niels wacht een herstelperiode, die minimaal zes maanden gaat duren. Als het aan Niels ligt komt hij dit seizoen nog in actie voor geel-blauw.

FC Lisse is de laatste jaren niet gelukkig als het gaat om spelers, die hun kruisband afscheuren. In het verleden waren dit onder meer Thierry Monteny, Mo Messaoud en Lars Rauws. Van meer recente datum Robin van der Zwet en Koen Fokkema. Ook de nieuwe FC Lisse-aanwinst Mark de Loor scheurde al eens aan twee kanten zijn kruisband af.

Niels raakte zwaar geblesseerd in het oefenduel tegen Jong ADO. Wie dicht bij het voorval stond hoorde het knakken. Niels moest ondersteund van het veld gedragen worden. Uiteindelijk viel de zwelling mee. Om meer duidelijkheid te krijgen liet Niels een MRI-scan maken. Daar kwam aan het licht, dat Niels zijn voorste kruisband had afgescheurd. Geen leuk nieuws voor Niels. Niels is echter niet iemand, die bij de pakken gaat neer zitten. Zijn doel is sterker dan ooit terug te komen.

Niels zocht contact met Pijnenburg, een specialist op het gebied van de knie en de enkel. Een arts die ook onder mee Thierry, Koen en Boyd Stevens behandelde.

De komende weken moet Niels rust houden. Begin september volgt voor Niels een operatie. Er wordt tevens gekeken of Niels al dan niet schade heeft opgelopen aan de meniscus.

Niels zal zo veel mogelijk naar de FC komen, ondanks dat hij nu minder mobiel is. Zelfs langs de zijlijn is hij een grote steun voor zijn medespelers. De FC wenst Niels veel succes toe bij zijn herstel.