Niels Buys dol op geel-blauw

Niels Buijs verruilde als 20-jarige in 2012 het oranje van Jong FC Volendam voor het geel-blauw van FC Lisse. De vervanger van Wesley Weeber bleek een blijvertje op Ter Specke. Het geel-blauwe shirt past nog steeds perfect bij de rechtsback van FC Lisse. Niels sluit net als in 2015 het jaar voor FC Lisse af met positief nieuws. Niels gaat in de zomer van 2017 zijn zesde seizoen in als speler van FC Lisse.

Niels is door JKF ooit omschreven als de Leeuw van Lisse. De leeuw zit natuurlijk in het gemeentewapen van Lisse. De Leeuw van Lisse is een verwijzing naar de Leeuw van Vlaanderen: Eric Gerets. De Belg die ooit voetbalde voor onder meer Standard Luik, AC Milan en PSV vertoont veel overeenkomsten met onze Niels. Beiden zijn het rechtsbacks. Beiden zien er door hun baard uit als stoere strijden. Beiden zijn aanvallend ingestelde verdedigers. Beiden kennen een aanvallende specialiteit: de verre ingooi.

Niels is op zich niet groot, maar kan heel goed timen. Hij flikt het elke keer weer door bij corners tussen de verdedigers te gaan staan van de tegenstanders. De bal valt daar maar al te vaak tussen. Dan is er de vrijwel perfecte koptechniek van Niels. Regelmatig weet hij op deze wijze te scoren. Zijn 1-1 met tien man in blessuretijd tegen VVOG leverde op dat moment een winstpunt op. FC Lisse is zo dit seizoen nog steeds zonder nederlaag op eigen veld.

Niels is een winnaar. Hij gaat volop de strijd aan. Hij heeft een hekel aan verliezen. Zijn uitstekende wedstrijdinstelling heeft hem tot een typische FC Lisse-speler gemaakt. Onder het motto niet lullen, maar poetsen. Niels is dan ook populair bij de FC Lisse-achterban.

Niels is als speler bij FC Lisse de afgelopen jaren completer geworden. In 2013 werd hij gekozen tot talent van het jaar. In 2015 werd Niels zelfs speler van het jaar. Waar Niels gaat is ook zijn vader. Jan Willem Buys werd onlangs gekozen tot supporter van het jaar.

Spelers met 100 of meer competitiewedstrijden achter hun naam voor FC Lisse kun je wel een clubspeler noemen. Niels ging over de honderd begin 2016 tegen DVS’33.

Niels wil net als zijn teamgenoten dit seizoen maar een ding: kampioen worden. De kans dit te bereiken is gezien de stand op de ranglijst duidelijk aanwezig. Aan Niels ligt het niet. De schouders eronder en gaan.

Oké Niels bedankt voor je aanblijven. De FC Lisse-supporters kunnen dit waarderen. Nu nog even uitrusten en straks weer volle bak in het tweede deel van het seizoen.