Niels Buijs stopt bij FC Lisse

Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Dat het niet altijd makkelijk is tot een bepaald besluit te komen heeft Niels Buijs de afgelopen tijd ervaren. Liefst acht seizoenen maakte ‘De Viking’van FC Lisse deel uit van de seniorenselectie van onze club. Hij kwam tot 189 competitiewedstrijden, waarin hij 18 keer wist te scoren. De 28-jarige verdediger heeft besloten om te stoppen bij de club, die voor altijd in zijn hart blijft zitten.

Niels over het door hem genomen besluit. “Het was een erg moeilijke keuze om te stoppen bij FC Lisse. Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar aangezien er door de jaren heen zo veel dingen zijn veranderd bij de club op elk gebied voelde ik dat het tijd was voor mij om te stoppen. Het team is anders, de trainer is anders, de TC is anders en straks ook het complex. Nu Lars Rauws en waarschijnlijk ook Rik Vermeulen niet meer te zien zijn in ons shirt volgend jaar blijft er weinig over van het team wat voor mij staat voor FC Lisse. Het is dus tijd voor een nieuw team en nieuwe jongens.”

Niels is iemand die weet wat het is om terug te keren van een blessure. Op dinsdag 14 januari van dit jaar in de oefenwedstrijd tegen SJC leek hij opnieuw na het oplopen van een blessure voor lange tijd uit de roulatie. “Mijn herstel gaat goed en ik ben weer fit genoeg om te starten met trainen en spelen. Gelukkig viel het deze keer mee met de blessure. Dat maakte de keuze toch nog wel lastiger. Ik kan dus in principe gewoon weer volle bak beginnen. Maar stoppen voor mij bij FC Lisse staat voor mij gelijk aan stoppen met voetbal. Ik heb nooit voor een andere amateurclub gespeeld en wil dat ook niet.”

In acht seizoenen FC Lisse heeft Niels diverse voetbalhoogtepunten meegemaakt. Hij doet een kleine greep. “De promotie naar de tweede divisie. Het tweede divisie seizoen zelf, ondanks de slechte afloop. Maar vooral de jaren in de topklasse. De derbies in die competititie waren geweldig. En ons team was geweldig. Dit ga je denk ik niet snel terug zien door de veranderingen van de competitieindeling. En de trainingskampen in Barcelona en Valencia en alle ritjes met Tom Zoontjes en Roel de Goede richting de club.”

Hoe omschrijft Niels de teams waarin hij heeft gespeeld bij FC Lisse. “Onze kracht was altijd het team, hard werken en strijden voor elkaar en de club. Dat heeft ons in de topklasse veel moois opgeleverd en later nog in de derde divisie. Hoewel wij toen ook uitzonderlijke individuele kwaliteiten in ons team hadden, zoals Martin van Eeuwijk. Ik bleef steeds vast houden aan het oude team en de manier van denken en spelen. Dat is al enkele jaren anders. Ik merkte dat dit niet meer terug kwam.”

Niels is benieuwd hoe het verder gaat met FC Lisse. “Ik zal alles aan FC Lisse gaan missen. Het is goed dat er nu een nieuwe frisse wind gaat waaien. Andere jongens moeten het nu laten zien met een nieuwe staf. Ik ben benieuwd. FC Lisse is mijn club en ik zal zeker vaak langs de lijn te zien zijn.

FC Lisse en al haar supporters willen Niels bedanken voor acht fantastische jaren bij onze club. Niels deed altijd zijn verdedigende taken als daarom werd gevraagd, maar schakelde zich ook regelmatig aanvallend in. Hij had er een patent op zich op de juiste plaats te bevinden na een hoekschop. Niels wist dan ook heel wat kopdoelpunten te maken voor FC Lisse. Zijn inworpen en rushes langs de zijlijn waren spectaculair. Juist door zijn instelling was Niels geliefd bij het FC Lisse-publiek. Onder het motto: doe maar gewoon dan ben je al gek genoeg. Niels bedankt.