Niels Buijs blijft FC Lisse trouw

Niels Buijs speelt ook komend seizoen in het geel-blauwe shirt. ‘De Viking’van FC Lisse gaat seizoen nummer acht in voor de bespelers van Ter Specke. De 27-jarige Niels is momenteel herstellende van een knieblessure. In de voorbereiding op dit seizoen in een oefenwedstrijd tegen Jong ADO scheurde Niels de voorste kruisband af in de rechterknie.

Wanneer FC Lisse een eigen Wall of Fame krijgt komt daarop zeker de naam te staan van Niels. Niels speelde intussen 182 competitieduels voor FC Lisse. De grens trekkend bij 150 dan verkeert Niels bij de huidige selectie in goed gezelschap van Rik Vermeulen (307), Lars Rauws (205) en Koen Fokkema (195).

Tot dit seizoen was Niels vrijwel nooit geblesseerd. Niels heeft van nature een sterk lichaam, dat in is staat fysiek zware competities als de tweede en de derde divisie te ‘overleven’ van de eerste wedstrijd tot de laatste wedstrijd. Niels zet zich altijd in voor honderd procent. Na afloop van een wedstrijd wil hij best ontspannen, maar tijdens de negentig minuten telt er maar een ding. Dat is resultaat behalen.

Niels doet zijn verdedigende taken als daarom wordt gevraagd, maar schakelt zich ook aanvallend regelmatig in. Hij heeft er een patent op zich op de juiste plaats te bevinden na een hoekschop. Niels heeft dan ook heel wat kopdoelpunten op zijn naam staan voor FC Lisse. Zijn inworpen en rushes langs de lijn zijn spectaculair. Juist door zijn instelling is Niels geliefd bij het FC Lisse-publiek. Onder het motto: doe maar gewoon dan ben je al gek genoeg.

Voorlopig is het nog even revalideren voor Niels. Niels hoopt er weer te staan vanaf de zomer van 2019. Dan kan hij de weg in slaan richting de 200 competitiewedstrijden voor FC Lisse.