Mobarak Adouch verlengt bij FC Lisse

Ondanks zijn 20 jaar is Mobarak Adouch komend seizoen een van de FC Lisse-spelers met de meeste competitiewedstrijden voor zijn club achter zijn naam. De speler, die op veel plaatsen binnen het team inzetbaar is, kwam tot op heden 57 competitieduels voor FC Lisse in actie. Hij wist daarin zes keer te scoren. FC Lisse is dan ook uiterst tevreden dat Mo, vanaf de zomer van 2020 zijn vierde seizoen in gaat in de selectie rondom FC Lisse 1.

Mo kwam in de B-junioren over van UVS naar FC Lisse. Rob Jonkman, nu VVSB-zaterdag, was op dat moment zijn trainer. De groeidiamant van FC Lisse ontwikkelde in de A-junioren, later JO-19-1, zich door onder trainer John Cuvelier. John liet Mo zien dat het voetbalspelletje meer is dan alleen dribbelen. John leerde Mo om de bal sneller zijn werk te laten doen. Mo werd kampioen met FC Lisse als eerstejaars B en als eerstejaars A. Als tweedejaars A leverde Mo een bijdrage aan het kampioenschap.

Halverwege het seizoen 2017/2018 werd Mo doorgeschoven naar het tweede. Mo is in principe een speler, die het niet uit maakt waar hij staat, zo lang hij maar speelt, ging na een paar weken reeds mee trainen met het eerste. Mo, die beschikt over een enorme energie en vele meters maakt op het veld, maakte zijn eerste speelminuten voor FC Lisse 1 in de tweede divisie op zaterdag 10 februari 2018 in de thuiswedstrijd tegen TEC. Als vervanger van Martin van Eeuwijk. Mo stond op dinsdag 24 april 2018 voor de eerste keer in de basis in de thuiswedstrijd tegen De Treffers. Dit keer speelde hij samen met Martin. De op dat moment 18-jarige Mo wist zich goed staande te houden. Hij werd dat seizoen gekozen tot talent van het jaar.

Mo is de afgelopen twee jaar zich blijven door ontwikkelen. Mede door allerlei blessures kwam hij het afgelopen seizoen op de rechtsbackpositie terecht. Ook op deze plek kon hij uitstekend uit de voeten.

Mo is een speler, waar iedere trainer prettig mee kan samen werken. Mo is immers leergierig, ambitieus en zoals gezegd inzetbaar op vele posities binnen het team. FC Lisse is dan ook blij, dat Mo volgend seizoen wederom te zien is in het prachtige geel-blauwe shirt.