Mini-voetbal (2013 t/m 2015)

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voetballen. Daarom is FC Lisse, vanaf het seizoen 2019-2020, een ‘vernieuwde’ weg ingeslagen op het gebied van voetbal voor de jongste jeugd: Mini-voetbal! Tijdens dit concept kunnen kinderen al vanaf 3,5 jaar aansluiten bij FC Lisse. Mini-voetbal is er voor Kleuters, Ukken en Mini-F. Via deze werkwijze leren de kinderen allemaal trainen volgens dezelfde methodes. De trainingen worden gecoördineerd en uitgeschreven door een ervaren team en de trainingen worden verzorgd door enthousiaste trainers/trainsters die vrijwillig het voetbal zullen aanleren.

Kleutervoetbal: 3,5 t/m 5 jaar (2014, 2015)

Door middel van gevarieerde oefenstof, veel spelvormen en veel balcontacten aan te bieden, leren de kinderen hoe leuk voetballen is. De training is in kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht. Iedere week komen diverse facetten van het voetbal aanbod zoals: dribbelen, passen, schieten, gooien en nog veel meer. Kleutervoetbal is te allen tijde in de sportzaal van FC Lisse

Ukkenvoetbal: 5-6 jaar (2014)

Deze kinderen hebben de eerste basis al meegekregen en gaan dit, een stapje verder, tot uiting brengen. Ook hier wordt op speelse wijze geschaafd aan de voetbaltechniek van de kinderen. Samenspelen komt al meer om de hoek kijken en ook leuke wedstrijdvormpjes kunnen niet ontbreken. Ukkenvoetbal is op het veld en in de winterperiode in de sportzaal van FC Lisse.

Mini-F: 6-7 jaar (2013)

Deze kinderen sluiten de periode Mini-voetbal af. Zij zitten in de groep waarin ook weer techniek en voetbalplezier bovenaan staan. Halverwege het seizoen zullen al de eerste wedstrijden gespeeld worden, onderling en tegen andere clubs. Na de Mini-F heeft een speler alle bagage ontvangen om vervolgens door te stromen naar FcLisse jo-8 (jeugd onder de 8).

Niveaus

Het positieve van het concept Mini-voetbal is dat we op een positieve manier kijken naar het niveau van een speler/speelster. Kinderen moeten plezier hebben, maar ook worden uitgedaagd. Met dit concept is er voor ieder kind een geschikt niveau aanwezig.
Vb1: Dirk is 4 jaar en voor zijn leeftijd al heel erg vaardig met de bal. Op deze manier kan, in samenspraak met de ouders, bekeken worden of Dirk af en met de Ukken mee kan doen.

Vb2: Simon is 7 en heeft hier en daar nog wat moeite om met zijn groepje mee te komen, en wordt hier ook onzeker van. Toch vind Simon voetballen heel erg leuk. In samenspraak met ouders kunnen we bekijken of het prettig is om wat trainingen bij de Ukken mee te doen.

Wanneer is Mini-voetbal?

Het seizoen van Mini-voetbal duurt van 31 augustus 2019 t/m 6 juni 2020. De Mini-voetbal trainingen zijn wekelijks op zaterdag. De mini-F traint ook op de maandagen. Op 21 en 28 december, 4 januari en 2 mei zal niet worden getraind.
De trainingstijden zijn als volgt:

Mini-F, op zaterdag van 8:30 uur to 9:30 uur op het hoofdveld (gras).
Op maandag van 17.30 uur tot 18.30 uur op (kunst)gras.

Ukkenvoetbal, op zaterdag van 8:30 uur tot 9:30 uur op het hoofdveld (gras).

Kleutervoetbal, op zaterdag van 9:45 uur – 10:30 uur in de FcLisse sportzaal.

Wat heb ik nodig?

De kinderen trainen in eigen sportkleding. Via de webshop op de fclisse website is ook de FcLisse trainingslijn verkrijgbaar, maar dat is niet verplicht. De Ukken en Mini-F trainen buiten. In de wintermaanden dienen zij hierom met bedekte armen en benen te trainen. Voor de Mini-F werden aan het begin van het seizoen trainingspakken beschikbaar gesteld door de FC Lisse Club van 100. Deze actie werd aangeboden voor leden die lid zijn geworden t/m 30 september 2019. Voor de Ukken en mini-F geldt dat zij op (kunst)gras trainen. Hier kan met voetbalschoenen op getraind worden. Scheenbeschermers zijn bij de Ukken en Mini-F verplicht. De Kleuters trainen in de sportzaal. In de sportzaal kan met schonen gymschoenen worden getraind.

Kosten

U betaalt contributie voor een heel seizoen (augustus tot juli). De contributie bedraagt voor de Kleuters en Ukken 40euro. Voor de Mini-F 120euro.
Om eens te ‘proeven’ of voetballen wel iets voor uw kind is, kunt uw zoon of dochter 2 gratis proeftrainingen meedoen.

Lidmaatschap en/of informatie

Wanneer u meer informatie wilt of afspraken wilt maken over het starten met een (proef) training, kunt u mailen naar: info@fclisse.nl U zult vervolgens spoedig worden teruggebeld door de leeftijdcoördinator.

Wilt u direct of na proeftrainingen uw kind lid maken van FC Lisse, kunt u via deze link het aanmeldformulier invullen en ingevuld mailen naar info@fclisse.nl of in de brievenbus doen op het sportpark.