Micha Schoone de nieuwe trainer van O16

Micha Schoone is de nieuwe trainer van opleidingsteam O16. Hij is hiermee de opvolger van Roel van der Klugt. Roel doet tijdelijk een stapje terug daar hij voor zijn werk een opleiding tot schoolleider volgt komend schooljaar. Vandaar dat Micha doorschuift naar de O16.

Micha is een echte Lisser. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Lisse waarbij hij met enkele jeugdteams de prestigieuze kampioensschaal omhoog mocht houden. De mooiste en meest aansprekende titel was echter de laatste! Op 21 april 2018 werd hij kampioen van de 4e Divisie met opleidingsteam JO19-1. Zijn tweede titel op rij met het talentvolle opleidingsteam onder aanvoering van toenmalig jeugdtrainer John Cuvelier. Waarop hij doorstroomde naar de selectie van FC Lisse 2, het eindstation van de regionale jeugdopleiding.

Afgelopen jaren groeide bij Micha het positieve gevoel om ooit nog eens trainer te worden. Waarop hij in seizoen 2018/19 het trainerschap van de O15-2 combineerde met het spelen bij FC Lisse 2. Dit beviel beide partijen zo goed dat hij afgelopen seizoen doorstroomde naar de O14-1 als assistent van Joghem Bloem. Het vertrouwen in Micha is dermate groot dat hij volgend seizoen voor het eerst op eigen benen mag staan als trainer van opleidingsteam O16. Met de opdracht deze categorie jeugdspelers klaar te stomen voor het zwaardere werk bij de O17.

Als speler heeft Micha ervaring met diverse trainers. Desgevraagd laat hij weten dat iedere trainer iets bij je losmaakt waardoor je steeds weer verbetert. Uit zijn jongste jeugdjaren herinnert hij zich vooral Frank van Wieringen en Ruud Kleijhorst. “Hier begon het allemaal op het grote veld. Dat was best spannend. Onder aanvoering van beide trainers zijn we in de loop der jaren meerdere keren kampioen geworden. Dat vergeet je nooit meer!”, vertelt Micha enthousiast. Met deze ervaring stroomde hij uiteindelijk door naar kampioensteam JO19-1 onder aanvoering van trainer John Cuvelier. “John is een super warme man. Maar als trainer weet hij spelers ook op hun plek te zetten indien de situatie daarom vraagt. Dat is zijn kracht. John legde met zijn staf de basis voor het succesvolle kampioensteam JO19-1. Met als resultaat drie kampioenschappen op rij -waarvan twee onder John- met directe promotie vanuit de Hoofdklasse naar de 2e Divisie.”, blikt hij met enige trots terug. De afgelopen twee seizoenen speelde hij in FC Lisse 2 onder leiding van trainer Richard van Heulen. “Ondanks je hogere leeftijd heeft Richard mij het meeste bijgeleerd op voetbal- en trainersgebied. Van hem heb ik heel veel opgestoken. Echt een toptrainer!”, laat hij welgemeend weten. Met deze bagage aan ervaring ziet Micha het nieuwe trainersavontuur daarom met vertrouwen tegemoet.

Het trainerschap is helaas niet meer te combineren met het spelen bij FC Lisse 2 (komend seizoen opleidingsteam O23). Vandaar dat hij er bewust voor heeft gekozen om bij een vriendenteam te spelen volgend seizoen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit FC Lisse 7. Daarnaast is Micha ook nog leider op het FC Lisse Voetbalkamp. Bovendien hoopt de student Commerciële Economie af te studeren volgend jaar. Er staat de sympathieke Micha dus een druk en uitdagend jaar te wachten!

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de regionale jeugdopleiding bestaat de boven- en middenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort), O19 (trainers Sander van Dijk en John Cuvelier), O18 (trainer Mark de Kooker), O17 (trainer Cesar Roubos), O13 (trainer Roy van Kesteren en O14 (trainer Patrick Paardekooper).

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020/21 de hoofdtrainers voor de boven- en middenbouw tijdig rond heeft.

De trainer van O15 wordt binnenkort gepresenteerd. Evenals de assistent-trainers van O13 t/m O18.

Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!


Kampioensteam JO19-1 (Micha staand/links)