Maurice van der Neut naar FC Lisse

Maurice van der Neut is vanaf het seizoen 2020/2021 speler van FC Lisse. Bij de geel-blauwen is hij inzetbaar als linker centrale verdediger en/of linksback. De 25-jarige Maurice is momenteel aan zijn derde seizoen bezig bij de VV Noordwijk. Voor zijn komst naar Noordwijk speelde Maurice bij SV Hillegom.

De voetbalroots van Maurice liggen bij SCW uit Rijsenhout. De 1 meter en 90 centimer lange verdediger wilde zichzelf weleens testen op een hoger niveau en koos in 2015 voor SV Hillegom. In het eerste team van SV Hillegom met dragende krachten in deze periode als Daan Ruigrok, Jeroen Dedel, Frank de Groot en Nick van Staveren speelde Maurice meteen mee voor de prijzen. In 2015/2016 in het afscheidsseizoen van FC Lisse-zondag ging het voor SV Hillegom om promotie naar de eerste klasse.

In de zomer van 2017 volgde Maurice het spoor van ploeggenoot Van Staveren naar Noordwijk. Tot zijn eigen verbazing wist Maurice meteen een basisplaats te veroveren. Maurice vormde een ideaal verdedigingsduo met Rob Overvliet. Maurice is te omschrijven als een nuchtere speler, die niet snel in paniek raakt. Hij is rustig aan de bal en grijpt als dat nodig is op een kalme manier in. Als basisspeler maakte Maurice twee kampioenschappen met Noordwijk mee. Vanuit de hoofdklasse naar de tweede divisie.

Dit seizoen komt Maurice nauwelijks aan spelen toe bij Noordwijk. Een reden uit te zien naar een nieuwe club. Bij FC Lisse wil Maurice weer speelminuten maken. Maurice veel succes en plezier vanaf komend seizoen op Ter Specke.