Mart ten Have terug als jeugdtrainer bij FC Lisse

Mart ten Have is de nieuwe trainer van opleidingsteam O15-1 volgend seizoen. Hij is hiermee de opvolger van Mark de Kooker die doorschuift naar de O18. Mart was eerder verbonden aan de jeugdopleiding van FC Lisse in de periode 2013 t/m 2016.

Met de komst van Mart zijn alle trainersposities binnen de jeugdopleiding ingevuld. Mart is geen onbekende bij FC Lisse. Eerder trainde hij respectievelijk de O10 (2013/14), de O11 (2014/15) en O12 (2015/16). Daarnaast is hij een kind van de club die menig jeugd- en seniorenteam heeft doorlopen. Komend voetbalseizoen speelt hij in vriendenteam FC Lisse 5, samen met bekende namen zoals Thierry Monteny, Tom Broekhuizen, Rick van Dijk, Sam van der Veek en Mister Project Unknown himself, Jelle van der Valk! Bovendien speelt Mart ook nog in de zaalcompetitie bij kampioensteam Kromhout Accountants & Belastingadviseurs.

In seizoen 2016/17 koos Mart tijdelijk voor assistent-trainer bij AFC Amsterdam in het kader van de trainersopleiding UEFA B Youth. “Ik wilde mijn horizon verbreden en ook eens proeven aan het hogere niveau bij de O15-1 van AFC, dat toen in de Eredivisie speelde. Ik ben super trots op mijn tijd bij AFC. Echt een hele mooie club met fijne en aardige mensen. Ik herinner mij nog goed de wedstrijd tegen AZ -de toenmalige nummer 2 van de competitie- die wij met 3-1 wonnen. De blijdschap en euforie na afloop was fantastisch!”, laat Mart nog steeds enthousiast weten.

Na AFC was Mart 3 jaar verbonden aan de jeugdopleiding van streekgenoot VVSB. Deze club bood hem de mogelijkheid om hoofdtrainer te worden van respectievelijk de O13-1 (2017/18/19) en O15-1 (2019/20). Mart kijkt met veel genoegen terug op zijn periode bij deze gezellige dorpsclub. “Vergelijkbaar met FC Lisse en vv Ter Leede.”, aldus de gerijpte jeugdtrainer.

Van 2013 t/m 2017 heeft Mart het CIOS in Haarlem doorlopen en succesvol afgerond. Aankomend jaar hoopt hij af te studeren op het vakgebied Sportkunde, richting Sport, Management en Ondernemen. In het dagelijks leven is Mart werkzaam als Project manager bij Barracuda unincorporated. Dit bedrijf richt zich op merkactivatie voor grote merken als Ben & Jerry, Lipton en Mentos.

Mart laat ons weten het super leuk te vinden om weer terug te zijn bij FC Lisse. “Waar ik ook heb gezeten, het blijft toch mijn cluppie! Ik denk dat het best een lastig seizoen kan worden in de 3e Divisie. Tegelijkertijd zit daar juist ook weer de sportieve uitdaging. Talenten klaar stomen voor het grotere werk binnen de regionale jeugdopleiding van FC Lisse!”, aldus de gemotiveerde en ervaren jeugdtrainer.

Ook zijn motto willen wij jullie hier niet onthouden! “Hard werken wint het van talent indien talent niet hard werkt!”, laat hij afrondend weten. Waarvan acte Mart!

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de regionale jeugdopleiding bestaat de boven- en middenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort), O19 (trainers Sander van Dijk en John Cuvelier), O18 (trainers Mark de Kooker en Arno Zondag), O17 (trainer Cesar Roubos), O16 (Micha Schoone), O15 (trainer Mart ten Have), O14 (trainer Patrick Paardekooper) en O13 (trainer Roy van Kesteren).

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020/21 de hoofdtrainers voor de boven- en middenbouw tijdig rond heeft.

De assistent-trainers van O13 t/m O17 worden binnenkort gepresenteerd.

Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!