Mark de Kooker nieuwe trainer opleidingsteam O18

Jeugdtrainer Mark de Kooker heeft zijn contract onlangs verlengd en schuift volgend seizoen door naar opleidingsteam O18. Afgelopen twee seizoenen was Mark trainer van JO15-1. In seizoen 2018/2019 werd hij met JO15-1 kampioen van de 4e Divisie. Afgelopen (afgebroken) seizoen manifesteerde het jonge team zich onder zijn leiding gaandeweg weer ijzersterk. Met een nagenoeg geheel nieuwe lichting 1e jaars stond het talentvolle jeugdteam stevig in de middenmoot van de 3e-Divisie.

De O18 van FC Lisse staat volgend seizoen onder de bezielende leiding van Mark. In afwachting van het besluit van de KNVB over de indeling seizoen 20/21 speelt O18 dan in de 4e- of 3e Divisie. Dit wordt het derde seizoen van Mark als trainer binnen de regionale jeugdopleiding van FC Lisse. Hij staat bekend om zijn toewijding en inzet. Half werk komt in zijn woordenboek niet voor.  Ondanks zijn relatief jonge leeftijd (25) is Mark een ervaren jeugdtrainer. Ooit begonnen bij sv DIOS uit Nieuw Vennep in de onder- en middenbouw. Tegelijkertijd ervaring opgedaan bij de AZ voetbalschool en Ladru Academy, een voetbalschool uit Nieuw Vennep. Naast FC Lisse is hij momenteel actief als jeugdtrainer bij de voetbalschool van Johan Gomes, de Gomes Football Players School, eveneens uit Nieuw Vennep. Met als trotse ambassadeur Calvin Stengs van AZ.

“Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Samenwerken met de trainers in de bovenbouw is voor mij een fantastische nieuwe uitdaging. Als trainer bij FC Lisse mag je werken met super gemotiveerde en getalenteerde jongens. Ik ga er komend seizoen weer alles aan doen om de jonge talenten te helpen in hun ontwikkeling. Bovendien worden wij als trainer ook fantastisch begeleid en kunnen ook wij ons blijven ontwikkelen. Ik ben dan ook blij dat ik deel uitmaak van de trainersstaf binnen de jeugdopleiding van FC Lisse. Ik kijk echt uit naar het nieuwe voetbalseizoen.”, laat een gemotiveerde en enthousiaste Mark weten.

Mark is afgelopen januari afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool Haarlem. Als officieel sportkundige is hij momenteel op zoek naar een baan die hierbij aansluit. Met zijn CV moet dat gaan lukken.

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de opleiding bestaat de bovenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainer Ronny Grimbergen), O19 (trainer Sander van Dijk), O18 en O17.

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020-2021 de hoofdtrainers voor de bovenbouw tijdig rond heeft. Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!

De trainer O17, assistent-trainers O23, O19 en de trainers van de onderbouw worden binnenkort gepresenteerd.