Luca Tarani zet door

Luca Tarani maakte dit seizoen de overstap van de B- naar de A-selectie van FC Lisse. De pas 20-jarige maakt een ontwikkeling door, die er een is van vallen en opstaan. Na 31 duels en 5 goals krijgt de Nieuw-Venneper vanaf het nieuwe seizoen 2019/2020 de kans zijn verdere ontwikkeling door te zetten bij FC Lisse.

De Italiaanse roots zijn te zien bij Luca. Hij speelt met zijn hart. Met passie. Hij wil acties maken met het passeren van tegenstanders, waarvan het soms lijkt dat ze er niet staan. Er zijn ook wedstrijden dat het niet lukt. Luca is een grillige speler, wat overigens typisch is voor aanvallers. Grappig is te vermelden dat trainer Robbert de Ruiter zich als ‘broekie’onder de voetballers vergeleek met Luca. Een beetje onberekenbaar, maar daardoor juist een sieraad voor het voetbal.

Luca kwam tot zijn eerste voetbalstappen bij VVC uit Nieuw-Vennep. In de jeugd speelde hij met onder meer Calvin Stengs bij AZ. Later koos Luca voor Alphense Boys, waar hij zijn latere trainer van FC Lisse tegen kwam: John Cuvelier. Bij FC Lisse stond Luca een jaar lang door een blessure aan de kant. Luca leerde zich terug te knokken. Met alleen talent kom je er niet, er moet ook gewerkt worden op het trainingsveld en tijdens de wedstrijden.

Luca scoorde zijn eerste goal voor FC Lisse op 23 september 2017. Luca was op dat moment pas 18 jaar. Zijn treffer betekende de 3-3 in Groesbeek tegen De Treffers. Vader Pino ontving vanaf de Zevenheuvelenweg een appie van zijn zoon.

Luca stond in de eerste wedstrijden van dit seizoen een aantal wedstrijden op rij in de basis. De trainer gaf hem dit vertrouwen. Dit betaalde zich uit op 29 september 2018 tegen Ajax-amateurs. Luca leverde de assist op het hakdoelpunt van Mark de Loor. Luca scoorde zelf na een soloactie in de korte hoek de 2-1. Luca bepaalde de eindstand op 3-1.

Met zijn 20 jaar kan Luca als voetballer en als mens alleen maar doorgroeien. FC Lisse geeft hem deze kans.