Luca Tarani naar de A-selectie

Wat goed is komt snel. Luca Tarani maakt komend seizoen de overstap van de B-selectie naar de A-selectie van FC Lisse. De 19-jarige aanvaller is hier heel blij mee. Bij onze club krijgt hij de kans tussen allerlei andere jonge spelers zich verder te ontwikkelen.

Luca is afkomstig uit Nieuw-Vennep. Hij speelde daar voor VVC. Luca is een fan van AS Roma, terwijl vader Pino en voorkeur heeft voor een Oude Dame (Juventus). Luca is een grillige speler. Het is vaak bij hem alles of niets. Soms raakt hij geen pepernoot, dan passeert hij tegenstanders of ze er niet staan. Een speler voetballend met het hart.

Luca kwam in de jeugd voor AZ en Alphense Boys uit. Uit zijn Alphense tijd kent hij de huidige trainer van FC Lisse onder de 19-1: John Cuvelier. FC Lisse heeft meerdere spelers uit het Nieuw-Vennepse, zoals Kay Gerritsen en Tom Enthoven. Ook de oudere broer van Luca, Danilo, koos al eerder voor FC Lisse.

Luca is aan zijn derde seizoen bezig bij FC Lisse. Eigenlijk zijn tweede. Door een blessure stond hij immers een jaar lang aan de kant. Ook Robbert de Ruiter was ooit jong. Met welke speler bij de FC vergelijkt hij zichzelf nu, toen hij zelf een broekie was. Robbert noemt dan Luca op. Onberekenbaar, maar daarom juist een sieraad voor het voetbal.

Bij Luca ging de knop om op een bepaald moment.Goed voetballen is een, maar er komt ook een mentaal aspect om de hoek kijken. Werken, werken, tot het een lieve lust is. Op de trainingen bij Robbert en bij de stabiliteits- en krachtoefeningen van Nils Thörner. Luca scoorde reeds in de voorbereiding voor een tegen Swift Amsterdam.

Zijn bereidheid te investeren in zichzelf betaalde zich voor Luca uit op zaterdag 23 september. Robbert gaf Luca in het uitduel tegen De Treffers een plekkie op de reservebank. In de slotfase begon hij met warm lopen. Vijf minuten voor tijd kreeg hij op aangeven van Rick Bouwmeister de bal. Soepeltjes rondde de op dat moment 18-jarige Luca af. De 3-3 was een feit. Dit werd tevens de eindstand. Luca blij. Hij stuurde zijn vader na de wedstrijd meteen een appie over dit mooie feit.

Luca past goed in een selectie met jonge spelers als Wesley Storm, Kevin van der Zwet, Rowdy van der Putten, Bert Koomen en Randy Ababio. Luca is op de goede weg. Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg Luca.