Lisse zaalvoetbaldorp van Nederland

De zaalvoetbalcompetitie in Lisse is hard op weg naar een deelnemersrecord. Er hebben zich voor het nieuwe voetbalseizoen al 39 teams aangemeld en het streven is met 40 teams van start te gaan. Met 500 zaalvoetballers beschikt FC Lisse over de grootste zaalvoetbalcompetitie van Nederland.

Al sinds 1982

Gerard van Dijk stond aan de wieg van het zaalvoetbal in Lisse. “We voetballen al vanaf 1982 in de Ter Specke Sporthal. De competitie is sindsdien erg gegroeid. Enige jaren geleden hadden we even een kleine terugloop, maar de afgelopen jaren zit het zaalvoetbal weer enorm in de lift, dankzij een aantal vrijwilligers die een flinke boost heeft gegeven aan de competitie.”

Eigen speelsterkte

Het streven is om in het nieuwe seizoen, dat start op 4 september, de teams over 5 poules te verdelen. Van Dijk: “Hoe meer poules, hoe beter het ons lukt om elk team bij tegenstanders van een gelijk kaliber in te delen. We hebben dit jaar weer veel nieuwe aanwas (6 teams) met jonge spelers, maar we hebben ook veel geroutineerde teams. Het afgelopen seizoen hadden we ook een team met vluchtelingen. Inmiddels hebben zij woonruimte en werk verspreid over de Bollenstreek gevonden, waardoor het hen niet meer lukt om deel te nemen. Goed nieuws, maar we hadden hen er graag nog bij gehad!”

Aanmelden

De competitie kent voornamelijk teams uit Lisse, maar ook wat teams vanuit bijvoorbeeld Noordwijkerhout, Hillegom en Lisserbroek. Er wordt op meerdere avonden doordeweeks gespeeld en na afloop blijft het altijd gezellig tijdens de 3e helft in de kantine van FC Lisse. Er is nog ruimte voor één team. Meld je dus snel!