Leroy Molenaar naar ADO Den Haag

Volgend seizoen zal FC Lisse talent Leroy Molenaar de overstap maken naar ADO Den Haag. De ontwikkeling van Leroy is ook ADO niet ontgaan en zij hebben Leroy een contract aangeboden.

Leroy is geboren op 30 maart 2005 in Lisse. Zijn vader, Gert, speelde voetbal, dus het was vanzelfsprekend dat Leroy ook ging voetballen.

Bij de Ukken kwam hij te voetballen onder Jos van de Veek, die al heel snel zag dat deze jongen meer in zijn mars had.

Na enkele trainingen ging Leroy al naar de Mini F, en niet veel later in ging hij naar het halve speelveld, de F13.

In de F13 kwam hij te oa. te voetballen met Dinand Ruigrok, Zeeger van Ekeris,  Joris Duinkerken, jongens die hij nog regelmatig ziet. Deze groep heeft alle selecties doorlopen en is de huidige JO14.1.

Leroy was naast het voetbal op de FC ook veel te vinden op de voetbal pleintjes. Op het Waterplein speelde hij al met oudere jongens mee, onder deze jongens bevonden zich jongens van de huidige ZA 1, Rowdy van der Putten en Kevin van der Zwet. Dit was voor Leroy natuurlijk de perfecte leerschool, spelen met goede voetballers en met weerstand.

Leroy geniet van het voetballen bij de Fc Lisse, er wordt altijd een voetballende oplossing gezocht. Door deze manier van voetballen komt hij veel aan de bal en is het voetbal naar zijn hart.

Als 4 of 10 komt hij veel aan de bal en kan hij bepalend zijn voor zijn team. Wat hij graag doet is scoren, dat kan als nr 10 natuurlijk heel goed.

Vorig seizoen had ADO al gezien dat Leroy talent had, maar het kwam niet tot een overgang. Inmiddels kwam ook PSV langs en heeft Leroy daar enkele trainingen meegedaan.

Dit seizoen meldde ADO zich weer en was de deal snel rond.

Volgend seizoen gaat Leroy spelen in de JO15.1 van ADO, dit team speelt op dit moment in de eredivisie laag. Het zal druk worden volgend jaar, 4 keer in de week training, huiswerk maken en op zaterdag een wedstrijd voetballen.

Iedere trainingsdag wordt hij opgehaald door de ADO bus, waar ook lisser Lars Wassenaar gebruik van maakt.

De droom van Leroy is profvoetballer worden, de eerste stap is gezet.

Inmiddels is ook bekend geworden dat oud FC Lisse speler Nick Broekhuizen een contract heeft getekend bij ADO, Nick gefeliciteerd.

Leroy veel succes volgend seizoen en sluit het seizoen bij FC Lisse in stijl af.