Lars Rauws verlaat FC Lisse

Lars Rauws vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC Lisse. De 27-jarige Lisser speelt met uitzondering van een seizoen in de jeugd van Sparta Rotterdam zijn hele leven voor FC Lisse. Lars is bezig aan zijn negende seizoen in de senioren zaterdagselectie van FC Lisse. De teller van Lars staat momenteel op 232 competitiewedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.

Lars is heel duidelijk over de stap, die hij vanaf komend seizoen gaat zetten. “Het is mijn eigen keuze geweest om te vertrekken bij FC Lisse. Ik ga de club verlaten, omdat ik zelf nog eens een keer ergens anders op niveau wil spelen. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt.”

Lars debuteerde in het eerste team van FC Lisse tijdens de start van de topklasse op 21 augustus 2010. Dat was in een uitwedstrijd tegen Spakenburg. Een kwartier voor tijd viel hij in voor Mo Messaoud. Lars was daarbij de een-na-jongste-speler van de topklasse. Al snel liet Lars zien het type te zijn van ‘nooit opgeven, altijd doorgaan’. Lars die vanaf het begin een goede click kende met Roel de Goede. Zij hebben dezelfde voetbalvisie, nuchterheid, werklust en winnaarsmentaliteit. In alles wat Lars doet wil hij winnen. Lars is een speler, die altijd eerst naar zichzelf kijkt. “Ik weet wat ik wel kan en wat ik niet kan.”

Keerzijde

Lars ondervond ook de keerzijde van de voetbalmedaille. Op 26 oktober 2013 raakte Lars in de uitwedstrijd tegen Spakenburg zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hoe sterk het karakter is van Lars bleek uit het feit, dat hij door intensief te revalideren, 4,5 maand na het oplopen van de knieblessure weer een wedstrijd speelde. Lars ging nog meer in zichzelf investeren door in zee te gaan met personal trainer Nils Thörner. “Nils zei tegen mij: ‘Wat wil je sukkelen tussen de bank en het eerste of wil je een vaste waarde worden in het eerste team?’ Mijn antwoord was: ‘Ik wil er 1000 procent voor gaan.”

Lars kent de juiste sportmentaliteit. Een wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluitsignaal klinkt. Een voorbeeld van ‘nooit opgeven, altijd doorgaan’ zagen wij op 24 november 2018. FC Lisse stond een kwartier voor tijd op Ter Specke met 1-3 achter tegen VV Eemdijk. Op dat moment nam Lars het team op sleeptouw. Lars maakte de winnende 4-3.

Lars heeft altijd op waardering kunnen rekenen van het FC Lisse-publiek. Zo werd hij in 2016 en 2019 gekozen tot FC Lisse-speler van het jaar.

Lars succes bij het vinden van een nieuwe club. En bedankt voor de afgelopen jaren bij FC Lisse.