Luca Tarani bindt zich aan FC Lisse

Een team bestaat uit meer dan elf spelers. Een sterke bank kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Tegen Goes en ODIN’59 dit seizoen brachten de wissels het verschil. Steeds was daar Luca Tarani bij betrokken. De 21-jarige aanvaller probeert het de basisspelers zo moeilijk te maken, dat hij uiteindelijk bij de eerste elf komt te staan op het wedstrijdformulier. De speler, die een ontwikkeling door maakt van vallen en opstaan, heeft zich ook voor het komende voetbalseizoen verbonden aan FC Lisse.

Luca is een speler, waarvoor mensen naar een voetbalveld komen. Een speler die vaak het hart laat spreken. Vol met passie gaat hij de strijd aan. Acties willen maken en tegenstanders willen passeren. Dat lukt niet altijd. Grilligheid past echter bij jeugdige aanvallers. Grappig blijft dat trainer Robbert de Ruiter, zich als ‘broekie’onder de voetballers zich vergeleek met Luca. Onberekenbaar en daardoor regelmatig van grote waarde voor een team.

Luca maakte vorig seizoen de overstap van de B- naar de A-selectie van FC Lisse. Luca, wiens voetbalroots liggen bij VVC in Nieuw-Vennep, maakte uiteindelijk in de jeugd via AZ en Alphense Boys de stap naar FC Lisse. Zoals zo velen stond ook Luca door een blessure bij FC Lisse een jaar aan de kant.

Luca scoorde zijn eerste goal voor FC Lisse 1 op 23 september 2017. In de tweede divisie in Groesbeek tegen De Treffers. Zijn treffer was goed voor een punt: 3-3. Luca was op dat moment pas 18 jaar. Vorig seizoen stond Luca in de eerste wedstrijden een aantal keren in de basis. Zijn beste wedstrijd was op 29 september 2018 thuis tegen Ajax-zaterdag, waarin hij twee keer scoorde en een assist afleverde. FC Lisse won met 3-1.

Luca is zich nog steeds aan het ontwikkelen. En heeft als doel een vaste basisplaats te veroveren in het team, dat regelmatig op het hoofdveld van Sportpark Ter Specke is te bewonderen. Wij wensen Luca veel succes toe bij het bereiken van dit doel.