Kozakken Boys – FC Lisse 2-1

Kozakken Boys – FC Lisse van 2018 leek veel op die van 2016. Twee jaar geleden nam Kozakken Boys een 2-0 voorsprong, het liet vervolgens de teugels vieren. FC Lisse kon zo nog dichtbij komen. Verder dan 2-1 liet de thuisploeg uit Werkendam het niet komen. FC Lisse wist geen bonuspunten te halen in de uitduels op kunstgras tegen de op papier betere ploegen als Katwijk, GVVV, Excelsior Maassluis en Kozakken Boys. FC Lisse moet de punten halen tegen ploegen, die in hetzelfde bootje zitten. Van de komende acht duels speelt FC Lisse er vijf op haar vertrouwde natuurgras van Ter Specke.

Fotoalbum Kozakken Boys – FC Lisse

Met het herstel van zijn enkelblessure schiet het niet op bij Martin van Eeuwijk. Bas Buimer bleef uit voorzorg aan de kant. Roel de Goede is geen liefhebber van het spelen op kunstgras. Robert van Boxel stond in het centrum van de verdediging met Kevin van der Zwet. Justin Valk was linksback. Kozakken Boys leek in de beginfase FC Lisse weg te spelen. Het kreeg diverse mogelijkheden de score te openen. Uit een van deze kansen maakte Gwaeron Stout in de elfde minuut de 1-0. Bert Koomen kreeg twee minuten later een mogelijkheid. Hij schoot hard in het zijnet.

Kozakken Boys was vervolgens diverse keren dichtbij de 2-0 met een bal op de lat en Stout die niet koppend kon scoren. In de 25ste minuut was Rowdy van der Putten dichtbij de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Rik Vermeulen. In de 30ste minuut ging de bal op de stip. Bert leek de bal te spelen, maar kreeg toch een strafschop tegen hem gefloten. Everton Pires Taveres was trefzeker vanaf elf meter.

In de pauze bleef Robert achter. Justin kwam in het centrum van de verdediging. Randy Ababio ging linksback spelen. Brian van der Werff keerde een verwoestend schot van Ahmed Mendes Moreira. Kozakken Boys koesterde in het zomerzonnetje de 2-0. FC Lisse kon zo meer onder de druk uit komen. Luca Tarani verving Ayoub Aït Afkir. Even later kwam Hanne Hagary er in voor Boyd Stevens.

FC Lisse speelde in de tweede helft verdienstelijk. Dit geboden spel na de pauze geeft de FC Lisse-burger moed voor de komende weken. Bert schoot de bal in de 80ste minuut tegen de Kozakken-doelman Richard Arends op. In de 89ste minuut hield Brian met een fraaie redding zijn team op de been. In blessuretijd kopte Niels Buys een corner van Rik binnen. In de 93ste minuut was er bijna met dezelfde hoofdrolspelers een herhaling van zetten.

FC Lisse speelt komende zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Barendrecht. Dit treffen begint om half drie.