Koen Zenden komend seizoen trainer jo12

Koen Zenden is komend seizoen trainer van de jo12 selectie.
Deze leeftijdsgroep speelt 8 tegen 8 op een half speelveld en is de oudste groep van de onderbouw van de club.

Koen is een echte clubman. Vanaf z’n jonge jaren doorliep hij alle hoogste jeugdelftallen van FC Lisse met als hoogtepunten de toernooien in Gothenburg (B1) en Verona (A1). Willem Hoogkamer en Jan Gieske waren voor Koen inspirerende trainers waar hij in zijn jeugdjaren veel van opgestoken heeft. Het mooie aan deze trainers was dat er best hard en serieus getraind werd, maar dat daarnaast de sfeer in de groep toch altijd uitstekend was.

Aansluitend op de jaren in de A1, kwam Koen jarenlang uit voor de toenmalige zondagtak van FC Lisse. Mooiste momenten in de jaren bij FC Lisse zondag waren het kampioenschap met trainer Fokke van der Reijd en het samenspelen met toppers als Patrick Paardekooper, Patrick Bon, Dennis Hoogendoorn, Marco Wassenaar, Jack Schrama en nog wel meer hele goede spelers. De benadering en trainingen van Said Ouaali waren vernieuwend. De vrijdagavonden in de kantine na de trainingen waren gezellig. Koen heeft vele vriendschappen overgehouden aan deze periode.

Ook na zijn actieve carrière liet Koen zich meermalen binnen de club gelden door een aantal keren de FC Lisse quiz te winnen.

Inmiddels is Koen al weer een aantal jaren actief als trainer binnen de onderbouw van FC Lisse. In eerste instantie samen met Mark van Kampen bij de toenmalige jo11 en ging vervolgens met hen mee naar de jo12.

De afgelopen 2 seizoenen was Koen reeds hoofdtrainer van de huidige jo11 en groeit nu dus weer mee met deze generatie. Koen is erg te spreken over deze groep en is dan ook blij hen in ieder geval nog een seizoen onder zijn hoede te houden.

Koen staat voor veel trainen op de techniek met een steeds hogere intensiteit. Koen denkt daarmee zijn spelers zoveel bagage mee te geven dat ze zich in elke situatie kunnen redden.

Doelstelling voor komend seizoen is de mannen met zoveel mogelijk plezier te laten voetballen en de stijgende lijn van spelers individueel en als team voort te zetten. Laten we hopen dat we straks weer op de vertrouwde manier ons spelletje mogen spelen.

FC Lisse wenst Koen ook komend seizoen veel succes!