Koen Fokkema zet FC Lisse-handtekening

‘Ik snap niet dat er geen betaalde voetbalorganisatie is, die Koentje Fokkema komt ophalen bij FC Lisse.’Deze uitspraak kwam een paar jaar geleden uit de mond van onze Han de Haan. Gelukkig voor FC Lisse is de overgang van Koen naar het betaalde voetbal ons bespaard gebleven. Koen is gelukkig bij FC Lisse, ondanks de interesse van een andere club. Koen is pas 24 jaar en begint in de zomer van 2016 toch al aan zijn zevende seizoen bij FC Lisse.

Koen is de club FC Lisse in de loop der jaren steeds beter gaan leren kennen. Net als Richard van Heulen. Dit duo eindigde als vierde bij de elfde editie van de FC Lisse Voetbalquiz. Koen kwam als 18-jarige via zijn cluppie DSS naar FC Lisse. Meteen voelde hij het familiegevoel van de FC, dat hem deed denken aan DSS. Koen werd bijna de matchwinnaar voor Lis op zijn 19de verjaardag in 2010 bij de uitwedstrijd doordeweeks tegen SC Genemuiden. Koen is een buitenspeler. Wie een op drie loopt als het gaat om doelpunten maken doet het dan goed. Koen is intussen met 44 treffers de nummer zeven op de eeuwige ranglijst van topscorers bij FC Lisse-zaterdag. In zijn eerste seizoen bij de FC (2010/2011) werd Koen meteen met zijn maatje Lars Rauws gekozen tot talent van het jaar.

Koen studeerde pas af aan de Hogeschool te Amsterdam, waar hij commerciële economie deed. Voor hem is het belangrijk een baan te kunnen combineren met voetballen bij FC Lisse. Koen had tegen DVS’33 de pech,dat een inzet van hem tegen de binnenkant van de paal terecht kwam.

Koen is na Thierry Monteny, Roel de Goede, Oliver Rifai en Niels Buijs de vijfde speler die bij heeft getekend bij de FC. Wie volgt?