Kevin Winter toe aan nieuwe stap

Vanaf zijn vierde tot een paar maanden geleden was Kevin Winter actief als voetballer. De 39-jarige Lisser gaat nu een nieuwe fase van zijn voetballeven in als technisch manager rondom het eerste elftal. FC Lisse zet hiermee een verdere stap in de professionalisering van de voetbalvereniging.

Twee maanden geleden ging de telefoon in huize Winter. Aan de lijn was FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee. “Leon stelde aan mij de open vraag: hoe zou jij het vinden als FC Lisse een technisch manager zou nemen. Van een dergelijke functie was en ben ik voorstander. Als je om je heen kijkt zie je dat bijvoorbeeld Katwijk en Rijnsburgse Boys het op dit gebied goed voor elkaar hebben. Leon vroeg of ik een naam op het oog had. Ik zei op dat moment geen idee te hebben. Uiteindelijk is een functieprofiel gemaakt. Aan de hand daarvan ben ik gebeld voor een gesprek.”

Aanspreekpunt

Een technisch manager is onder meer het aanspreekpunt voor de spelers uit de A-selectie en de technische staf rondom het eerste elftal. “Voor iedereen is het nu duidelijker. Je hebt nu een persoon, die de beslissingen moet nemen.”

Kevin is iemand die heel dicht bij de spelers en begeleiding staat. “Met heel veel spelers heb ik zelf gevoetbald. En onder de meesten om het team heen heb ik nog getraind. Ik ben iemand die er graag tussen staat. Ik hou van het persoonlijk contact. Dat betekent naast serieus zijn, ook regelmatig lachen.”

Samen met de technische commissie van FC Lisse gaat Kevin het gesprek aan met de huidige spelers en eventuele nieuwe spelers. Hij is daarvoor eindverantwoordelijk. “De afgelopen jaren is op dit punt goed werk verricht. Ik ben niet bang om de gesprekken met spelers aan te gaan, ook al moet je weleens een vervelende mededeling doen. Voor mij is dit een andere tak van sport door niet meer op het veld actief te zijn. In mijn functie als technisch manager wil ik mij ook als persoon verder ontwikkelen.” Kevin is de man die regelmatig het bestuur van FC Lisse op de hoogte brengt welke koers er wordt gevaren binnen de FC.

Voor Kevin is het bijzonder een nieuwe uitdaging aan te gaan in zijn eigen dorp Lisse en bij zijn eigen cluppie FC Lisse. “Het is een ongeschreven regel, dat je weet hoe een club in elkaar steekt. Ik heb drie kinderen voetballen bij FC Lisse. Op zaterdag kom ik vaak om half acht op de club om pas vele uren later weer te vertrekken. Het helpt mee in mijn functie, dat veel mensen je op de club kennen.”

Kevin bezoekt alle thuis- en uitwedstrijden van het eerste team. “Ik bekijk de wedstrijden als supporter en als technisch manager. Regelmatig bel ik met trainer Robbert de Ruiter om elkaars ervaringen uit te wisselen over de wedstrijden, die wij gezien hebben. Ik ben er als liefhebber, maar ook om te kijken hoe spelers en een team zich ontwikkelen. Daar heb je dan weer profijt van rond de winterstop.”

Kevin over de toekomst van het eerste elftal van FC Lisse. “Het is een jong team, waaraan gebouwd moet worden. Het is een groep waarin veel potentie zit. Dat moet naar elkaar toe groeien. Het hoofddoel is het spelen op het hoogste amateurniveau. Dat betekent voor ons tweede divisie.”