Kas de Vries naar A-selectie

Kas de Vries is een goed voorbeeld voor anderen dat geduld hebben en keihard werken uiteindelijk voor een beloning zorgt. De nu 23-jarige Kas doet alles in fases. In zijn eerste seizoen was het snuffelen, het afgelopen seizoen zijn talenten ontwikkelen en komend seizoen is het oogsten. Kas heeft met zijn doorzettingsvermogen en kwaliteiten als voetballer een plek afgedwongen om vanaf de zomer van 2016 deel uit te maken van de A-selectie van FC Lisse.

Kas komt uit een sportieve familie. Een van zijn neven, Joost Kuhlmann, speelde jarenlang voor Rijnsburgse Boys. Kas leerde veel van zijn trainers bij HFC Haarlem. Kas debuteerde als 17-jarige in het eerste van Zandvoort, dat onder leiding stond van oud-prof Piet Keur. Als rapporteur van het Haarlems Dagblad zag Han de Haan reeds vroeg in de persoon van Kas een talent in de dop aan het werk. Kas werd twee jaar geleden door de FC uitgenodigd voor het spelen van een testwedstrijd. Kas greep deze kans met beide handen aan.

Kas mocht vorig seizoen debuteren in het eerste team in de grote finale thuis tegen ONS Boso Sneek. Dat smaakte voor Kas naar meer. Op 20 februari van dit jaar debuteerde hij voor een op Ter Specke tegen Capelle.

Jeugd van FC Lisse en daarbuiten zie het voorbeeld van Kas. Met geduld hebben en keihard werken is er veel te bereiken als voetballer. Kas jij bent en blijft voor FC Lisse van Topklasse.