JVC Cuyk – FC Lisse 0-2

FC Lisse heeft de eerste stap gezet richting behoud van de status als team in de tweede divisie. In Brabant vlak bij de Maas en in de buurt van de provinciegrenzen van Limburg en Gelderland won de formatie van Robbert de Ruiter op verplaatsing met 2-0 bij JVC Cuyk. Komende zaterdag is de return van dit duel op Ter Specke vanaf half vier. Is de FC over twee duels de sterkte ploeg dan wacht een tweeluik met de winnaar van Jong Almere City – UNA. In Almere eindigde dit treffen in 1-1. De winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de tweede divisie.

De spelersbus, gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility, vertrok net als de bus van de Supportersclub, gesponsord door een anonieme sponsor, vroegtijdig vanuit Lisse. Dit in verband met de files en het eventuele slechte weer. In de Supportersbus zat de stemming er goed in. Bij het instappen was er een visversnapering (Thomas Baaij bedankt). Door de warmte werden de kelen goed gesmeerd. Voor de terugreis werd er een BVO-tje in het vooruitzicht gesteld door Peer Beukers (een toffe peer). Bij aankomst in Cuyk bleek het daar zes graden warmer te zijn dan in Lisse. Het kunstgrasveld van Cuyk is dertien jaar oud en al eens een keer afgekeurd. Het veld lag vol met rubber. Geen ideale ondergrond voor spelers als Roel de Goede en Thierry Monteny. Roel bleef dan ook aan de kant, Thierry begon op de bank.

Niels Buys stond wederom in de spits. Tom Enthoven begon als linksback. Wederom basisplaatsen voor Ayoub Aït Afkir en Mo Adouch. Voor de twee is het door de Ramadan extra zwaar. De twee blijven echter gaan en geven zo een positieve impuls aan het spel van FC Lisse. Rowdy van der Putten raakte al snel geblesseerd aan de enkel. Na elf minuten werd hij vervangen door Luca Tarani. Het centrale verdedigingsduo Robert van Boxel en Kevin van der Zwet raakt steeds beter ingespeeld. Aanvoerder Robert weet zijn ervaring op de juiste wijze in te zetten. FC Lisse is een super jong team, want ook doelman Björn Haggerty is net als Bert Koomen pas begin twintig. Nu Björn een vaste basisplek heeft gaat hij ook steeds beter functioneren.

Cuyk werd in de eerste helft vooral gevaarlijk via haar spits Jordie van der Laan. Na een misverstand tussen Bert en Björn slaagde Van der Laan er echter niet in te scoren. Richting de rust werd de FC sterker. Het zette meer druk naar voren. Ayoub schoot uit de draai naast en Niels kreeg geen snelheid bij een schot van afstand. In de 44ste minuut was het plotseling 0-1. Ayoub sneed perfect een corner aan. Robert kopte binnen. FC Lisse was blij. Het dacht dat de bal achter de lijn was geweest. Arbiter Bos zag echter Furkan Alakmak de bal met de hand keren. Rood voor deze Cuyk-speler en een strafschop voor de FC. Ayoub schoot raak vanaf elf meter.

Ayoub was na de pauze meteen kansrijk voor Lis. Cuyk-doelman Yorrit Kanters tikte diens inzet uit de kruising. FC Lisse wist de man-meer-situatie niet uit te buiten. Integendeel. FC Lisse ging een paar keer door het ook van de naald bij rommelige en hachelijke situaties voor de eigen doel. En bovendien stond Björn uitstekend te keepen. Het bewijs werd door hem geleverd bij het keren van een inzet in minuut 70 door Aleksandar Lejic.

Het inbrengen bij Lis van Thierry en Bas Buimer gaf extra stootkracht voorin. Cuyk kreeg het nu lastig. Een verdediger van Cuyk schoot bijna in eigen doel in minuut 86. Twee minuten later viel alsnog de 0-2 door Bas. Niet mooi, maar wel doeltreffend pakte de FC de winst in Cuyk. De twee bussen van FC Lisse verlieten gezamenlijk het sportpark van Cuyk. Met drie punten in de achtertas.

FC Lisse krijgt de kans het af te maken komende zaterdag vanaf half vier op haar vertrouwde natuurgras. De wedstrijdbal is geschonken door Pronto Wonen Cruquius. Tot zaterdag. FC Lisse-supporters steun het team.