Jordi Tiktak blij met contractverlenging

FC Lisse is een sociale vereniging. Onze club spreekt haar vertrouwen uit in Jordi Tiktak, die momenteel aan het herstellen is van een zware knieblessure. De 24-jarige verdediger is dan ook vanaf de zomer van 2020 lid van de A-selectie van FC Lisse 1.

Jordi laat weten blij te zijn met zijn contractverlenging. “Ik ben erg blij dat de club met mij door wil. FC Lisse heeft nog niet alles van mij gezien.”Jordi raakte geblesseerd op zaterdag 21 september 2019 in de thuiswedstrijd tegen VVSB. Jordi scheurde op het fatale moment de voorste kruisband af van zijn rechterknie. Door de adrenaline in zijn lichaam speelde hij nog vier minuten door. Uiteindelijk bleek het foute boel te zijn.

Jordi brak in het verleden ooit zijn kuitbeen, wat hem drie maanden aan de kant liet. Het afscheuren van een kruisband was natuurlijk een domper, zeker nu hij zich net aan het bewijzen was voor zijn nieuwe club. Als het gaat om kruisbandblessures kon Jordi terecht bij zijn teamgenoten en ervaringsdeskundigen Niels Buijs en de broers Kevin en Robin van der Zwet. Om geopereerd te worden moest eerst het vocht uit de knie. Uiteindelijk werd Jordi eind vorig jaar geopereerd.

Voor het herstellen van een kruisbandblessure staat in de regel een revalidatie van tussen de zes en de negen maanden. Hoe gaat het daarmee Jordi? “Het herstel gaat goed. Iedereen is tevreden momenteel met hoe ik herstel. Ik loop nu drie keer per week bij de fysio, waarvan ik  op maandag train bij de fysiotherapeut van FC Lisse: Olaf den Hartigh. Het zijn nu iedere keer kleine stapjes vooruit en proberen zo snel mogelijk weer de kracht te krijgen in mijn rechterbovenbeen. Ook is de strekking van mijn been belangrijk. Die is nu bijna weer goed.”

Wanneer kunnen wij Jordi weer terug verwachten op het voetbalveld. “Dat is moeilijk te zeggen. Ik neem de tijd. De tijd die ik ook krijg van de Technische Commissie. Dat is fijn. Op die manier voor komt het teleurstellingen.”

Jordi probeert zo veel mogelijk als het kan betrokken te blijven bij het team. Dat is natuurlijk wel lastig soms, als je niet speelt. Intussen gaat het gewone leven voor Jordi gewoon door. Hij zit in het vierde jaar van de PABO.

Jordi succes met je herstel en dat wij je straks maar weer mogen bewonderen in het shirt van FC Lisse.