Jonkies naar de A-selectie

Richard van Heulen, de trainer van onze tweede team, wist het al mooi te omschrijven. Om een grote kans van slagen te hebben in het voetbal gaat het niet alleen om talent, maar ook om mentale weerbaarheid. Robin van der Zwet en Bas Gozeling beschikken over deze twee karaktereigenschappen. Als beloning voor hun gedrevenheid en de bereidheid te investeren in zichzelf sluiten deze twee jonkies komend seizoen aan bij de A-selectie.

Respect is er voor Robin. In de nacompetitie van 2015 met de A1 raakte Robin zwaar geblesseerd aan zijn knie. Pas aan het einde van het seizoen 2015/2016 kwam hij weer aan spelen toe. Vervolgens maakte hij de overstap naar de senioren, waarin hij in een selectie kwam te voetballen met zijn oudere broer Kevin. Weer sloeg het noodlot toe voor de nu bijna 22-jarige Robin. Wederom was hij langdurig uitgeschakeld door een knieblessure. Even balen, maar toch weer de instelling van ik kom terug. Geduldig werkte Robin aan zijn herstel. Het plezier straalt er weer vanaf momenteel bij Robin, die weer lekker zijn hobby kan uitoefenen. Gezegend met een groot spelinzicht en een uitstekende traptechniek. Het zit bij hem in de genen. Robin die met zijn ervaring goed kan helpen bij het revalideren van broer Kevin. Mentale ondersteuning is wat dat betreft van groot belang.

Bas Gozeling kwam als eerstejaars C over van Teylingen naar FC Lisse. Bij FC Lisse zag hij al snel de mogelijkheden door te groeien als voetballer. Bas is een nuchtere persoonlijkheid, die altijd met beide benen op de grond blijven staan. Zijn ambitie is uiteindelijk binnen de lijnen te komen van het hoofdveld van FC Lisse. Natuurlijk mocht hij daar al een paar keer aan proeven als aanvoerder van de JO-19-1, dat twee keer op rij promoveerde. Voor Bas werd 17 november 2018 de grote dag. Leroy Oehlers was voor Aruba op reis. Tom Enthoven zou op Ter Specke tegen Jong FC Groningen de positie van Leroy in nemen. Tom kwam echter niet goed door de warming-up. Zo kreeg Bas zijn eerste basisplaats in een. Twee net 19-jarigen vielen op bij de FC, die wedstrijd. Naast Bas was dit Bryan Iliohan. Bryan scoorde op aangeven van Rik Vermeulen de beslissende 2-0. Bas deed voortreffelijk dit duel zijn verdedigende taken, daarbij goed gecoacht door onder meer Erik Cummins, Lars Rauws, Justin Valk en Boyd Stevens.