Jong FC Volendam – FC Lisse 1-2

Fotoalbum jong Voendam – FC Lisse

FC Lisse wint momenteel wedstrijden, die het vorig seizoen had verloren. Een Barendrechtje aan De Dijk van Volendam. Het beloftenteam van de Volendammers kreeg in eigen huis op de valreep met 2-1 klop. Geen groots FC Lisse dit keer. Maar welke FC Lisser kan dit schelen na de tweede driepunter op rij.

Voor de eerste keer in de historie speelde de FC in competitieverband een duel in een groot stadion. Het Kras-stadion kan bijna 8.000 toeschouwers herbergen. Er waren er nu circa 400, die bijna allemaal uit Lisse kwamen. Bijzonder was de ontmoeting met de technisch coördinator van FC Volendam: Misha Salden. Misha met oranje-bloed vermengd met geel-blauw-bloed. In zes jaar FC Lisse leerde hij de verfijnde kneepjes van het trainers-en managerschap. Trots toonde hij de accommodatie van FC Volendam aan de vertrouwde gasten uit Lisse.
mb16082012176De beloftenteams bestaan op twee dispensatiespelers na uit voetballers van jonger dan 23 jaar. FC Volendam probeert diverse talenten uit het eigen dorp door te laten stromen naar het eerste team. FC Lisse doet dit ook, getuigen het feit dat de Lissers Lars Rauws, Thierry Monteny, Martin van Eeuwijk en Rik Vermeulen aan de start stonden. Voor Brian van der Werff en Niels Buys en later Luciano Dompig was het kunstgras van Volendam een feest der herkenning.

Bepalend

Na afloop bleek dat Steven Olsthoorn en Rik bepalend zouden worden met de kansen die de FC kreeg en de doelpunten die het maakte. In de 20ste minuut behandelde Steven na een pass van Thierry Monteny de bal niet goed. Want anders….
Brian onderscheidde zich met diverse knappe reddingen op inzetten van Nick Runderkamp en Kevin Owusu Asare.
In minuut 44 was het de vraag wie er ging schieten. Rik en Steven stonden beiden in kansrijke positie. Steven deed het. Volendam-keeper Mitchel Michaelis moest zich strekken de inzet van Steven te keren.
Vijf minuten na de pauze kwam Lis op een ongelukkige wijze op achterstand. Uit het niets. Een misverstand tussen Niels en Brian zorgde voor een voorsprong van de Volendammers. Niels deed er alles aan de opgelopen averij te herstellen. Hij bracht de bal op Martin, die verlengde op Steven. Net als vlak voor de rust redde Michaelis.
FC Lisse nam alle risico van de wereld. Het gevaar van de 2-0 voor Volendam dreigde. Een knappe onderschepping van Lars en reddingen van Brian voorkwamen dit.

Raoul Esseboom van jong FC Volendam en Martin van Eeuwijk van FC Lisse tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Lisse en jong Volendam in het Kras Stadion in Volendam 3e divisie zaterdag seizoen 2015/2016. FC Lisse kreeg tot twee keer toe geen verdiende strafschop na overtredingen op Rik door Raoul Esseboom. Rik werd een keer vastgehouden en zag een keer zijn standbeen onderuit gehaald worden.
De tijd begon te dringen voor Lis. In minuut 88 was het toch gelijk. Steven kopte de bal voor de voeten van Rik, die glijdend wist te scoren. Twee minuten later ging de FC er zelfs met de winst  vandoor. Volendam-verdediger Gijs Smal speelde veel te zacht terug op zijn keeper. Rik onderschepte de bal. Rik nam de tijd om met gevoel de bal binnen te trappen. Nadat de Volendam-doelman zijn doelgebied had verlaten zorgde Steven nog bijna voor 1-3.
FC Lisse is na twee duels samen met de ‘Harekiten’ van Harkemase Boys, Rijnsburgse Boys en Scheveningen koploper van de derde divisie. FC Lisse speelt komende zaterdag op Ter Specke tegen VVOG. Dit treffen begint om half drie.