Jong FC Groningen – FC Lisse 5-1

FC Lisse is dit seizoen grillig van karakter. Goede prestaties, worden afgewisseld met minder goede prestaties. Dit kan van week tot week verschillen. Tegen Jong FC Groningen kwam het instabiele karakter van FC Lisse tot uiting in een wedstrijd. Voor de pauze hield het FC Lisse-collectief de linies gesloten en kwam geel-blauw op een 1-0 voorsprong. Het eerste kwartier na rust gaf FC Lisse geen thuis. Jong FC Groningen nam met drie treffers in deze fase een optie op de latere 5-1 zege.

Rowdy van der Putten was terug van een schorsing. Bas Buimer begon op de bank. Rik Vermeulen kwam in de punt van de aanval te spelen. FC Groningen trok in de winterstop in het kielzog van Japanner Ritsu Doan diens landgenoot Ko Itakura aan. De 21-jarige Japanner is een huurling van Manchester City. De voetbalkwaliteiten van Itakura kwamen pas later in de wedstrijd tot uiting.

FC Lisse kende een droomstart op Sportpark Corpus Den Hoorn. Onder prachtige weersomstandigheden. Een speler van Groningen speelde na twee minuten de bal veel tekort terug. Rik was goed gevolgd en toonde zich ijzersterk bij de een-tegen-een met Groningen-doelman Pelle Boevink. De wedstrijd die deskundig van leiding werd voorzien door de vrouwelijke arbiter Shona Shukrula.

Groningen is een beter combinerende ploeg. FC Lisse speelde echter als collectief en gaf zo vrijwel geen kansen weg. Rik was zelfs nog dichtbij de 0-2.

Na de pauze ging het meteen mis voor de FC. Daniël van Kaam mocht een vrije trap nemen na een lichte overtreding van Boyd Stevens. Na de spelhervatting werd Lars Kramer geheel vrijgelaten. Uit diens voorzet kon Daniël Bouman simpel de 1-1 binnen tikken. FC Lisse was nu volledig de weg kwijt. Van Kaam mocht in twee instanties scoren. De Deen Jannick Pohl schoot binnen via de paal. Er waren op dat moment zestig minuten gespeeld.

FC Lisse kon geen vuist meer maken. Matthijs Hardijk schoot in een keer via een corner de 4-1 binnen. De 5-1 was een juweel van een doelpunt via Michael Breij, die de bal vanaf een meter of 25 op zijn slof nam.

FC Lisse heeft nu een weekje rust. FC Lisse hervat de competitie op zaterdag 9 maart met een thuiswedstrijd tegen ONS Sneek om half drie. De start van de derde periode.