Jodan Boys – FC Lisse 4-1

FC Lisse is het eerste deel van de voorbereiding van start gegaan met een 4-1 nederlaag bij Jodan Boys. De Goudse hoofdklasser op de zaterdag was vooral in de eerste helft een maatje te groot voor FC Lisse. FC Lisse is momenteel vooral bezig om spelers te testen op hun kwaliteiten en fysieke gesteldheid. Bijna alle spelers die aan de voorbereiding begonnen kwamen in actie tegen de ploeg van Dennis van den IJssel.

Van den IJssel was in het verleden net als Robbert de Ruiter trainer bij ARC. Van den IJssel deed ook trainerservaring op bij de jeugd van ADO en Ajax en CSW (Edgar van Schie). Van den IJssel is eigenaar van een voetbalschool. Bij de FC geen Bas Buimer. Bas wacht op een MRI-scan in verband met een blessure aan de knie. Bas heeft intussen wel zijn master gehaald aan de universiteit in bewegingswetenschappen. Juist zijn kennis van bewegen komt de FC Lisse van pas. Het is de bedoeling dat Bas vanaf komend seizoen zich gaat inzetten op dit punt voor de jeugdselecties van FC Lisse. Kevin van der Zwet heeft nog wat last van zijn enkelbanden. Verder zijn er nog diverse spelers afwezig door vakanties en andere zaken (Wesley Storm in de VS).

Rik Vermeulen is op de weg terug na zijn rugblessure. Juist als je wat ouder bent heeft een speler langere tijd nodig om terug te komen op het gewenste niveau. Roy Pistoor stond de eerste helft onder de lat bij de FC. Het kunstgrasveld van Jodan Boys was beter bespeelbaar dan in het seizoen 2012/2013. FC Lisse troffen elkaar toen in de Topklasse. De temperatuur lag ver onder het vriespunt. CVV De Jodan Boys won dat treffen in eigen huis met 2-1.

Voor trainer Robbert de Ruiter is er nog genoeg werk aan de winkel na het zien van de beelden van Jodan Boys – FC Lisse, keurig vastgelegd door de cameraman van FC Lisse: Frank Overgaag. Er waren overigens maar een handjevol supporters van de FC op de wedstrijd afgekomen. Vermoedelijk door de concurrentie van Colombia tegen Engeland op de televisie. Robbert hoeft zich geen zorgen te maken over Mark de Loor. Hij was het lichtpunt tegen Jodan Boys. Mark is een speler die makkelijk beweegt tussen de linies. Op fraaie wijze scoorde Mark de 0-1. Vervolgens was het gedaan met de Lisserse dadendrang en was Jodan Boys aan zet.

Waarom Jodan Boys een strafschop kreeg was velen ontgaan. Bij deze wedstrijd was er nog geen sprake van de VAR. Kevin de Vries kon de 1-1 binnen schieten vanaf elf meter. Het goed combinerende Jodan Boys verzuimde enige tijd de vele kansen te benutten. Uiteindelijk werd het toch 3-1 bij de rust via Fanuel Waandels en Michel Verkaik uit de kluts.

FC Lisse wisselde veelvuldig. Onder meer Jochem Lensen, en voor de pauze Bas Gozeling, mochten als overkomende A-junoren hun debuut maken in het eerste van de geelblauwen. David Verweij maakte zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Lisse-zaterdag.

In de tweede helft viel er maar weinig te beleven. FC Lisse kreeg nauwelijks mogelijkheden en de thuisclub kwam alleen tot scoren via Korstiaan Schuilenburg.

FC Lisse oefent komende dinsdag vanaf half acht in Velsen tegen Telstar. FC Lisse heeft vanuit het verleden een sterke band met de formatie uit de eerste divisie. Onder meer Bert van Duyvenbode, Jelle Visser, Radjin de Haan, Richard van Heulen, Oliver Rifai en Tom Zoontjes maakten ooit de overstap van Telstar naar FC Lisse. Han de Haan was jarenlang teammanager van Telstar. Bij Telstar vermoedelijk onder de lat Wesley Zonneveld. De Lisser Wesley is terug na een lange periode van blessureleed.

FC Lisse zoekt nog naar sparringpartners voor  de tweede voorbereidingsperiode na het wegvallen van twee toekomstige ploegen in de derde divisie: Noordwijk en SJC.