JO19-1 trotse kampioen 3e divisie A

Jeugdteam JO19-1 is de trotse kampioen van de 3e divisie A.  Na een zwaarbevochten overwinning van 1-0 op ADO ’20 JO19-1 uit Heemskerk kon afgelopen zaterdag de kampionsvlag in top voor het talentvolle jeugdteam van FC Lisse. Na eerdere kampioenschappen in seizoen 2016/2017 (Hoofdklasse) en 2017/2018 (4e Divisie) was dit het 3e kampioenschap in rij. Dat betekent 2e Divisie Landelijk volgend seizoen. Een unieke prestatie van zowel team als staf!

Met nog 3 wedstrijden te gaan was het verschil met directe concurrent Hercules JO19-1 uit Utrecht vooraf 7 punten. Er moest dus gewonnen worden om Hercules definitief af te schudden in de strijd om het kampioenschap. Tegen ADO ’20 dat streed voor lijfsbehoud. Vandaar de nodige druk op deze wedstrijd voor beide teams. Dat was ook af te zien aan de wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander die de duels niet schuwde. Belangrijk was om het koppie erbij te houden en vooral achterin de nul te houden. Voor het in grote getale meegereisde publiek -vooral familie maar ook de nodige supporters- was het mooi om te zien dat onze jonge spelers de strijd niet schuwden en bleven loeren op de schaarse kansjes die er altijd komen. Tot 10 minuten voor tijd stond er nog steeds 0–0 op het scorebord. De spanning was te snijden. Tot dat ene belangrijke moment! De scheidsrechter wijst naar de stip! Penalty FC Lisse! Het meegereisde publiek heeft het niet meer. Spits Justin van der Putten staat achter de bal. Aan zijn aanloop zie je dat Justin geen twijfel kent! BAM! Justin knalt zijn team uiterst koelbloedig naar de bevrijdende 1-0! Waarna in tumultueuze en rommelige slotfase de jonge mannen de wedstrijd over de streep weten te trekken. Waarop het kampioensfeest losbarste. Wat een ontlading bij team, staf en de meegereisde supportersschare. Een mooi en fijn voetbalmoment om niet snel te vergeten.

Na aankomst van de spelersbus (inclusief familie en supporters) op het sportpark stond het team een warm en spontaan onthaal te wachten in de kantine. Met dank aan regisseur Maarten van der Zwan namens de Club van 100. Het kampioensfeest werd in aanwezigheid van diverse familieleden afgesloten bij restaurant Dragon Town.