JO17-1 op karakter naar finale nacompetitie

Jeugdteam JO17-1 stond in de halve finale van de nacompetitie voor de lastige taak om het fysiek sterke WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen) uit Amsterdam te verslaan om uiteindelijk de finale om promotie naar de 3e Divisie te bereiken. Beide teams kennen elkaar door en door daar zij de voetbaldegens eerder kruisten in de 4e Divisie A afgelopen seizoen. De eerste keer werd `thuis verloren (1-2) terwijl de laatste uitwedstrijd door onze talenten werd gewonnen (0-2). Ook op de ranglijst ontliepen beide jeugdteams elkaar nauwelijks. Respectievelijk een 2e- (met 47 uit 22) en 3e plaats (met 45 uit 22). De opdracht van trainer Ronny Grimbergen was dan ook duidelijk: 80 minuten volle bak! “Hier doe je het als voetballer allemaal voor. Speel met je hart en geniet van de ambiance!”, gaf Ronny zijn spelers als laatste positieve push mee.

Goed voetbal was door de stormachtige zuiden wind onmogelijk. Het moest daarom gebeuren op basis van strijdlust en karakter! De eerste helft speelde JO17-1 tegen de krachtige wind in. Al snel werd duidelijk dat het bijzonder lastig zou worden om met deze ‘extra tegenstander’ voor de goal van de tegenstander te komen. Zaak dus om vooral de nul te houden. Dat ging het team goed af. Tot 5 minuten voor het rustsignaal. Op dat moment werd de bal door een windvlaag opgezogen om die vervolgens achter de uitkomende keeper Stan Oliemans in het doel te lanceren. Dat was wel even een tikkie. Verder dan de 0-1 kwam WV-HEDW echter niet. Kortom, nog alle kansen om het in de 2e helft recht te zetten.

Vanaf de start van de 2e helft kozen onze jonge strijders hartstochtelijk voor de aanval. WV-HEDW kwam er niet meer aan te pas. Maar er moest nog wel even gescoord worden om die hatelijke 0-1 van het scorebord te krijgen. Met kunst- en vliegwerk wist de doelman van WV-HEDW echter zijn doel lange tijd leeg te houden. Remi van Ekeris was nog het dichtst bij een doelpunt met een vlammend afstandsschot. Het publiek veerde al op. Maar rakelings naast is helaas geen goal! Gaandeweg zag je enige vertwijfeling binnen zowel team als staf sluipen. Na 15 minuten werd aanvaller Bram Ciggaar ingebracht voor de moegestreden Jimmy van den Burg. Bram viel goed in met als resultaat nog meer druk richting goal van de tegenstander. Je voelde langs de lijn dat die belangrijke gelijkmaker niet lang meer kon uitblijven. Met nog 15 minuten op de klok nam Remi van Ekeris zelfverzekerd plaats achter de bal. Met een magistrale vrije trap buiten de zestien joeg hij de bal over de muur tegen de touwen! Wat een goal zeg! Waarna de druk op het doel van WV-HEDW verder werd opgevoerd. Gaandeweg zag je de krachten bij de jonge tegenstander verdampen. Met 5 minuten voor tijd ook de verdiende 2-1. Het was krachtpatser Daniek van der Meer die met een enorme uithaal de keeper van WV-HEDW verraste. De wind gaf het laatste zetje! Wat een blijdschap en ontlading maakte zich meester bij team en supporters langs de lijn. Iedereen voelde aan dat JO17-1 dit niet meer ging weggeven. Na het laatste fluitsignaal ongekende uitbundige taferelen op veld 7. De opluchting en blijdschap was groot! Prachtig vastgelegd door onze huisfotograaf Hubert Habers (zie foto’s op Facebookpagina). Al met al een welverdiende overwinning voor het talentvolle JO17-1

De finale wordt gespeeld op neutraal terrein op zaterdag 15 juni. Tegenstander in de finale om promotie naar de 3e Divisie is dan  KFC (Kooger Football Club) JO17-1 uit Koog aan de Zaan.