JO-17-1 kan stap net niet maken

FC Lisse JO-17-1 begon met het seizoen reeds in augustus. Tien maanden later stond het plotseling voor een wedstrijd in het teken staand van alles of niets. De strijd om promotie naar de derde divisie op het complex van Sporting Martinus in Amstelveen tegen KFC. De tegenstander uit Koog aan den Zaan bleek over de langste adem te beschikken en won verdiend met 3-1. Dankzij een doelpuntenmaker, die niet was af te stoppen. De aanvankelijke teleurstelling bij FC Lisse maakte later plaats voor trots. Het team van Ronnie Grimbergen en Laurens van der Voort was van ver gekomen, maar kon net niet de stap maken.

Ondanks het mislopen van de promotie is er het besef, dat FC Lisse met haar jeugd op de goede weg is. JO-13-1 wist zich te handhaven op divisieniveau. JO-15-1 en Jo-19-1 maakten progressie. Het bijzondere aan de Jo-17-1 is dat zij ook regelmatig spelers afstonden aan JO-19-1. Dat tekent de goede onderlinge verstandhouding tussen de trainers. Diverse JO-17-1-spelers schuiven komend seizoen door naar JO-19. De diverse lichtingen binnen FC Lisse worden zo steeds weer aangevuld van onderuit.

De wedstrijd van JO-17-1 in kon niet op het hoofdveld worden gespeeld van Sporting Martinus, dat werd opgericht in 1919. FC Lisse had in de competitie twee keer gewonnen van KFC. Het zag toen al dat KFC een aantal baltovenaars in haar midden had. Het grootste probleem voor FC Lisse was het afstoppen van de nummer tien van KFC, waarvoor belangstelling is uit het betaalde voetbal. Er waren heel wat FC Lisse-supporters naar Amstelveen gekomen om hun jongens aan te moedigen.

Bij een alles of niets wedstrijd komt altijd meer spanning kijken dan bij een reguliere competitiewedstrijd. Zowel KFC als FC Lisse probeerden te voetballen. Daardoor ontstond een leuke wedstrijd om naar te kijken. Wie het eerste doelpunt maakt is meestal spekkoper. FC Lisse had de pech dat een goed ingekopte bal, net geen rake kopbal werd. De keeper van KFC was klein van stuk, maar groots in daden.

Er gaan in iedere wedstrijd ondanks gemaakte afspraken altijd dingen goed, maar ook fout. Wanneer je een tegen een komt tegenover de nummer tien van KFC is het wachten op een tegentreffer. Dit gebeurde ook. FC Lisse kende het geluk, dat het vlak voor rust geen strafschop en een rode kaart tegen kreeg.

In de tweede helft deed FC Lisse er alles aan om zoals zo vaak dit seizoen terug te komen van een achterstand. KFC wachtte geduldig en slim de mogelijkheden af om te counteren. FC Lisse kwam geen moment weer in het gevoel, dat er nog wat te halen viel. KFC liep weg naar een 3-0 voorsprong. Bommel Schippers redde de Lisserse eer.

Jammer voor FC Lisse Jo-17-1, dat het seizoen zo af liep. De trots zal echter overheersen.