Jeugd FC Lisse uitgenodigd voor selectiewedstrijden

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De toekomst van FC Lisse ziet er dan ook rooskleurig uit. Vanuit de jeugdopleiding bereiken ons positieve berichten.

Zo heeft de KNVB 4 spelers van de JO13 uitgenodigd om selectiewedstrijden te komen spelen: Jelle Wessel, Fons Peereboom en Kyan Treur. Jelle is keeper en is de 11de veld speler, staat ver uit zijn doel en stuurt de laatste linie aan. Jelle heeft ook al stage gelopen bij AZ en is dus niet voor niets uitgenodigd door de KNVB. Fons is rechtsbuiten en heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn energieke spel en drive om de verdedigers het vuur aan de schenen te leggen. Kyan is actief in de laatste linie en is opbouwend sterk, rustig aan de bal en zoekt de vrije man op het midden veld.

Verder is Pelle Paardekooper geselecteerd voor de KNVB JO11. Pelle staat centraal en is de inschuivende laatste man. Pelle heeft de juiste basis technieken en heeft een uitstekend overzicht.

Ook de volgende spelers zijn door de KNVB uitgenodigd om selectie wedstrijden te spelen met leeftijdgenootjes uit de Regio West 2: Senna Winter, Kenji Winter en Beau Lefeber.

Beau is keeper, maar dat is niet zo raar.  De keepersgenen zitten in de Familie Lefeber, Vader Gilbert en Opa Leo waren verdienstelijke keepers in hun tijd. Beau traint 2 keer met zijn team en 1 keer bij Robbie Tetteroo. De trainingen bij Robbie zijn specifiek en gericht op het individu, je ziet het werpt zijn vruchten al af.

Senna en Kenji Winter zijn de kinderen van Jeanet en Kevin Winter, voetbal is hier met de paplepel ingegoten. De jongens hebben goede balbeheersing en willen altijd winnen, een goede mentaliteit. Bij AZ zijn ze ook opgevallen en ze trainen nu elke zondag bij de AZ voetbalschool.

2,5 jaar geleden ging hij voetballen op het grote veld en direct was het te zien, deze jongen heeft talent. Leroy Molenaar heeft een stormachtige ontwikkeling meegemaakt en dat is niet onopgemerkt gebleven. De meeste scouts hebben hem al op de korrel en zijn erg van hem gecharmeerd. Leroy loopt al 3 jaar rond bij de KNVB en doorloopt elk jaar weer alle selectie wedstrijden. Betaalde Voetbal Organisaties zoals PSV en ADO hebben Leroy al op stage gehad, helaas is dat nog niets geworden. Om uitdaging te houden speelt Leroy 1 lichting hoger dan zijn leeftijdsgenoten, waardoor hij zich goed kan blijven ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel van onze club. Leroy speelt in de JO15.1 dat getraind wordt door Mark de Kooker.

Ook in dit elftal speelt Lars Geerlings, rechtsbuiten , snel en handig. Lars doet ook al een aantal jaar mee bij de KNVB en blijft zich goed ontwikkelen.Vorig jaar het Lars nog enige tijd stage gelopen bij Heerenveen, dit ging uitstekend. Het is niets geworden, het is niet naast de deur, dus weer lekker door bij de FC Lisse. Lars speelt met de JO15 van de KNVB op 22 januari tegen NAC Breda, Lars succes.

Allemaal heel veel succes en en houd de eer van FC Lisse hoog!