Jeffrey Klijbroek voor de FC Lisse-fijnproevers

Jeffrey Klijbroek is een speler, die meerwaarde geeft aan het team van FC Lisse. De 29-jarige inwoner van Egmond van den Hoef beschikt over voetbalgogme. Hij kan het spel vertragen dan wel versnellen wanneer daarom wordt gevraagd. Kan aanvallers weg steken richting het doel van de tegenstander. Vormt een ideaal duo met Tom Noordhoff. Kortom een multifunctionele speler op het middenveld. En dan hebben we zijn beroemd afstandsschot nog niet gezien. Jeffrey is ook komend seizoen van de partij in het geel-blauw van FC Lisse. Daar zijn zeker de fijnproevers van FC Lisse blij mee.

Jeffrey komt uit een klein dorpje, vlak bij Alkmaar. Niet al te ver van het strand af. Jeffrey is een verdienstelijk strandvoetballer. Zo deed hij in 2013 met het Nederlands team mee aan het WK Beachsoccer in Tahiti. “Bondscoach was Niels Kokmeijer, die ooit zwaar geblesseerd raakte. In het team zaten onder meer Patrick Ax en Leo Koswal (neef van voormalig jeugdopleiding FC Lisse Mario Koswal). Ik zat er net een jaar bij, op een goed moment ingestapt. Op voetbalgebied het mooiste wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Mijn vader en zus kwamen mij opzoeken, konden ze meteen op vakantie. Op een super mooi eiland lekker voetballen. Dat was prachtig. Tegenstanders waren heel goed. Wij moesten tegen gasten, die er rijk van worden. Doelstelling tijdens dit toernooi was een wedstrijd winnen. Dat is gelukt.”

De grootste fan van Jeffrey is zijn vader. “Hij staat altijd langs de lijn. Geeft altijd tips en kritiek. Ik heb veel van hem opgestoken. Hij was zelf centrale verdediger. Hij ging vaak met een schone broek van het veld af. Hij speelde op techniek en stond altijd goed opgesteld. Mijn oom naast hem was meer de schoffelaar. Als voetballer lijk ik op mijn vader.”

Jeffrey begon met voetballen bij de dorpsclub Zeevogels. Hier ligt zijn basis. Later kwam Jeffrey bij AZ terecht, die hem eerst twee jaar liet ‘wennen’aan een hoger niveau bij AFC’34. Uiteindelijk speelde Jeffrey zes jaar in de jeugdopleiding bij AZ. “Ik kan elke week genieten van het spel van AZ, zo zou ik ook willen spelen bij FC Lisse. Mooi voetbal, veel goals. Ze doen het goed. Ik heb mij goed ontwikkeld bij AZ. Op mijn 16de was mijn profavontuur voorbij. Dat was wel even een klap.”

Dan wacht de school. Jeffrey volgde de opleiding VMBO-theoretisch en deed daar na een MBO-opleiding. Jeffrey werkt momenteel bij een Italiaanse ijssalon in Egmond. Hier heeft Jeffrey het uitstekend naar zijn zin.

Jeffrey speelde met een vriendenteam bij de Foresters. “Hier heb ik op een lager niveau gespeeld met een aantal vrienden.”

Jeffrey kan nog steeds nagenieten van het bekersucces vorig seizoen met ODIN’59. “Dat was een unieke ervaring. We wonnen van Emmen. In die wedstrijd was ik helaas geschorst. Zelfs als je op de tribune zit leef je enorm mee met de gasten. Dat is heel mooi. Daarna thuis tegen Heerenveen in het Telstar-stadion. Het zat vol met alleen maar bekenden. Dat vergeet je nooit meer.”

Dit seizoen maakte Jeffrey de overstap naar FC Lisse. Waarom koos Jeffrey voor FC Lisse? “Het is de positieve manier waarop FC Lisse wil voetballen. Ook het veld en het complex en het feit dat je in de Bollenstreek kan voetballen. Hier is een heel andere beleving dan in Noord-Holland. Op mijn 28ste was dit het beste moment om de stap te maken naar FC Lisse.”

Met Jordi Tiktak en Niels Buijs maakt Jeffrey wekelijks een aantal keren het autoritje naar Ter Specke. Jordi en Niels, die beiden de ervaring hebben van een afgescheurde kruisband. Niels voetbalt weer en Jordi wordt binnenkort geopereerd. “Ik probeer Jordi te ondersteunen en met hem mee te leven. Veel meer kan je niet doen helaas. Jordi ken ik natuurlijk goed, omdat ik drie jaar samen met hem heb gevoetbald bij ODIN’59. Jordi is een maatje van mij. Jordi deed het super goed de eerste wedstrijden bij FC Lisse. Dat maakt wat hem nu is overkomen wel extra zuur. Niels ken ik vanuit de tijd bij AFC’34. Niels komt uit Alkmaar. Ik heb zelf ook in Alkmaar op school gezeten. Dan is het voetbalwereldje maar klein.”