Jaap Zwetsloot ontwikkelt zich door

Drie seizoenen terug toonde FC Lisse reeds interesse voor Jaap Zwetsloot. De nu 24-jarige Sassenheimer vond op dat moment de stap hogerop te maken te vroeg. Hij wilde eerst rijpen bij Teylingen. Op het moment dat FC Lisse zich later weer meldde was ‘Vlugge Japie’ ‘volwassen’genoeg het avontuur aan te gaan in de derde divisie. De kennismaking met een hoger niveau en FC Lisse is bevallen. De dynamische en diepgaande middenvelder dan wel aanvaller krijgt ook komend seizoen de kans zich verder te ontwikkelen bij de geel-blauwen.

Jaap kreeg bij Teylingen tips mee van oud-FC Lisse-spelers als de broers Mark en Bob van der Vlugt en Raymond Dolieslager. Knok je er in en blijf vol houden, waren de wijze woorden van Mark van der Vlugt. Jaap heeft de afgelopen jaren op mentaal gebied enorme stappen gemaakt. Kon hij vroeger wel eens makkelijk zijn, momenteel is het gelijk omschakelen en weer door.

Een andere Mark, trainer Mark van Wonderen van Teylingen, zette Jaap een aantal jaren geleden op een andere positie. In de spits. Jaap kreeg voor deze plek de juiste begeleiding mee van zijn trainer. Na een gewenningsperiode begon Jaap zich te ontwikkelen tot een doelpuntenmachine. De bijnaam ‘Vlugge Japie’was geboren.

FC Lisse zat altijd in het hoofd van Jaap. FC Lisse geeft hem een warm gevoel en vertrouwen. FC Lisse helpt hem verder in zijn ontwikkeling. Zijn insteek was zo veel mogelijk minuten maken in het eerste. Dat is aardig gelukt. Jaap wist meteen een basisplaats te veroveren. Jaap, die zich altijd weet gesteund door zijn Teylingen-achterban. Jaap merkt dat in de derde divisie alles veel sneller en serieuzer is. Dat is pittig en zwaar. Zijn lichaam moet daaraan nog wennen.

Jaap valt op door zijn gedrevenheid. Hij is voorbereider van doelpunten, maar weet ook regelmatig zelf te scoren. Jaap is ook iemand die gezelligheid belangrijk vind. Hij past dan ook perfect binnen het ambitieuze team van FC Lisse.

Ook komend seizoen is de slogan bij FC Lisse: ‘Alle ballen op Vlugge Japie.’