Jordi Tiktak scheurt voorste kruisband af

FC Lisse-speler Jordi Tiktak heeft tegen VVSB zijn voorste kruisband afgescheurd van zijn rechterknie. Jordi: “Na een paar onderzoeken van de fysio en de orthopeed is dit eruit gekomen. Ik heb wel een MRI-scan laten maken. Voor 99 procent is het zeker, dat hij is afgescheurd.”

Het fatale moment in de wedstrijd tegen VVSB op Ter Specke op zaterdag 21 september. “Mijn directe tegenstander schiet een bal in de hoek. Die rent er achter aan. Ik zet mijn voet neer en mijn knie klapt naar binnen en ik hoor twee knakken. Dan weet je eigenlijk dat het fout zit. Door de adrenaline wil je graag door voetballen. Ik heb het nog vier minuten geprobeerd. Uiteindelijk ging het niet meer. De knie voelde op dat moment instabiel aan.”

Jordi kijkt terug op zijn voetballeven. “Ik heb een keer mijn kuitbeen gebroken, toen was ik er drie maanden uit. Zo erg als dit heb ik niet eerder meegemaakt.”

Wat denk je als je zo iets overkomt. Als je net bij FC Lisse bent begonnen. “Dat vind ik het ergste. Het is je eerste seizoen bij FC Lisse. Ik begon goed. Ik speelde lekker mijn wedstrijden. Dat hoor je ook van heel veel mensen buiten het veld. Om dan je kruisband af te scheuren, dat is kl….Zeker bij je nieuwe club, dat is flink balen.”

Als het gaat om kruisbandblessures heeft FC Lisse ervaringsdeskundigen in huis als de broers Robin en Kevin van der Zwet en Niels Buijs. “Je vraagt een beetje van hoe heb jij dat gedaan. Als het gaat om de operatie en het revalideren. Ik zit bij dezelfde orthopeed als Keven en Niels. Dat is orthopeed Pijnenburg, die in Amsterdam zit. Ik kon daar heel snel terecht. Dat is heel fijn. Je weet dan snel wat er aan de hand is. ”

Zes tot negen maanden revalideren wacht Jordi en dan nog fysiek fit en wedstrijdfit worden. “De fysio vertelde ook al, de een is na tien maanden weer fit, de ander na twaalf maanden. Of misschien nog langer. De vraag is hoe je er zelf in staat en hoe je fysieke gesteldheid is.”

Maandag krijgt Jordi de definitieve uitslag van de MRI-scan. “Na de uitslag gaat een vrouw testen of je geschikt bent voor de operatie die volgt. De week erop heb ik een afspraak met de orthopeed. Dan hoor ik wanneer ik onder het mes moet.”

Jordi voelt zich thuis bij FC Lisse. “Toen ik hoorde wat mij was overkomen heb ik meteen contact gezocht met de trainer. Die zei probeer er wel bij te blijven. Bij de wedstrijden ben ik er zo wie zo bij. Ook doordeweeks probeer ik regelmatig te komen. Jij bent onderdeel van het team. Het is natuurlijk wel lastig, als je zelf niet speelt.”

Intussen gaat het gewone leven voor Jordi gewoon door. “Ik sta voor de klas. Ik zit in het vierde jaar van de PABO. Toen het net was gebeurt heb ik mijn stage af moeten zeggen. De afgelopen week ging het beter. Ik liep ook wat beter. Hoe het na mijn operatie gaat dat moet ik gewoon afwachten.”

Jordi succes met je herstel.