Inschrijving 15e FC Lisse Quiz geopend

Een voetbalquiz als verbindingsmiddel tussen leden van een voetbalvereniging. FC Lisse is op dit gebied een trendsetter. Op vrijdag 10 januari vanaf 20.00 uur is in de kantine van FC Lisse de 15de editie van dit unieke evenement. In het verleden bestond reeds een voetbalquiz bij de selectie van FC Lisse-zondag. In 2006 bestond FC Lisse 25 jaar. Tijd om de koppen bijeen te steken om het jubileumjaar extra feestelijk te maken. Jorit Doeswijk, Hubert Habers, Matthieu Haring en Sjoerd van Aanholt hebben de eerste voetbalquiz bij FC Lisse op poten gezet. Inmiddels is de organisatie in handen van Jorit en Hubert onder de noemer Kwis-Spelen.

In het eerste jaar deden 92 koppels mee. De naamgever aan de quiz werd de opa van Sjoerd. Bram Polderman, die in 2005 overleed, was jarenlang eerst bij Lisser Boys en later FC Lisse naast een belangrijke sponsor ook een echte supporter van de club. Jankees Faas werd de presentator. De FC Lisse Voetbalquiz wordt al jaren begeleid door dezelfde vrijwilligers, opgetrommeld door Frans en Nel Van der Laan en ondersteund door Jan en Addie Broekhuizen. Uniek zijn de hilarische filmpjes en het clublied wat na de quiz door Joost van der Lans wordt gezongen.

De verwachtingen van de organisatie zijn ook dit jaar hooggespannen. Vorig jaar won het duo Matthieu Haring en Andre Lemmers. Met name Thomas van den Berg wordt dit jaar als gevaarlijke outsider gezien. Sinds Thomas 2 maanden geleden een half uur mocht aanschuiven bij het overleg van de Technische Commissie heeft het 1e immers niet meer verloren!