IJsselmeervogels – FC Lisse 2-0

Wanneer de tegengoals ongelukkig tot stand komen kun je spreken van een pijnlijke nederlaag. FC Lisse was voetballend in de eerste helft de betere van IJsselmeervogels. In de tweede helft hadden De Vogels met een 1-0 voorsprong wat meer het heft in handen. Een gelijkspel had de juiste verhoudingen aan het einde van de wedstrijd goed weer gegeven. Rechtvaardigheid bestaat echter niet in het voetbal. FC Lisse stond met lege handen na het 2-0 verlies op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. De bezetting, het veldspel en de getoonde lef en passie uit met name de eerste helft geeft vertrouwen voor de toekomst. De eerste slag voor een plek in de tweede divisie is verloren. Er komen er nog 29.

Na de voorbereiding met pieken en dalen was het de vraag hoe FC Lisse voor de dag zou komen bij de eerste krachtmeting in de competitie. Mark de Vries als doelman en Niels Buijs als rechtsback was een zekerheidje. Robert van Boxel en Tom Zoontjes vormden het hart van de verdediging. Roel de Goede was geschorst. Als linksback kon nu Mike Filippo uit de voeten. Met spanning werd er uitgekeken naar de bezetting van het middenveld. Justin Valk kwam voor de verdediging te spelen. Justin is een wendbare speler, die zowel naar achteren als naar voren zich kan richten. Hij deed het goed op zijn nieuwe positie. Thierry Monteny, dit keer niet in de voorhoede, maar op het middenveld. Een fitte Thierry is een versterking voor de ploeg. Ook Thierry haalde een ruime voldoende. De aanvallende bedoelingen van de FC kregen verder invulling op het middenveld met Rik Vermeulen. Voorin nam Guido Pauw de spitspositie in met op de vleugels Geraldo Alberto Antonio en Cerilio Cijntje. Cerilio was zijn directe tegenstander Tony Tol keer op keer de baas. Geraldo heeft een tijd niet gevoetbald. Hij moet weer wennen aan het voelen van gras onder zijn voeten.

Mark moest al snel redding brengen bij een schotpoging van De Vogels in minuut twee. De eerste doelpoging van Lis kwam via de voet van Rik. FC Lisse had het beter verzorgde spel, tegenover IJsselmeervogels dat zich vaak terug liet zakken om vervolgens de lange bal te spelen. Positief bij De Vogels dat het ook denkt aan de eigen jeugd. Zo stond de 17-jarige, vorig seizoen nog B-junior, Jeffrey van den Dikkenberg aan het vertrek. In de 24ste minuut schoot Cerilio na een fraaie soloactie over. Twee minuten later gaf Cerilio de bal scherp voor. Guido kwam een stap te laat om binnen te schieten. Fc Lisse verdiende in deze fase een treffer. Rik probeerde het met een zwabberschot. Vogels-doelman Patrick Zonneveld had hier moeite mee. Rik die even later knap door ging en bij de achterlijn kwam. Cerilio kreeg diens voorzet niet op tijd onder controle.

In de 42ste minuut kwam de thuisploeg onverwacht op voorsprong. Met een doelpunt die uit de lucht kwam vallen. Na een korte corner gaf Nabil el Gourari voor. De bal scheerde over de kruin van Justin. Het uitzicht was Mark ontnomen. De bal kwam pas tot stilstand tegen de touwen. Een domper voor de FC, dat dacht met een goed gevoel de rust te halen.

In de eerste tien minuten na de pauze moest FC Lisse even een pas op de plaats te maken. Vervolgens werden de bakens weer verzet. Thierry ging knap door en bracht met een uiterste inspanning de bal bij Cerilio. Deze wachtte iets te lang, waardoor zijn schot werd geblokt.

In de 67ste minuut kreeg de FC opnieuw een zeperd te verwerken. Vanaf de rechterkant kwam er een voorzet. Mark riep los, maar verzuimde de bal weg te stompen. Voor Achraf Nejmi een koud kunstje om deze mogelijkheid te verzilveren. In de slotfase was invaller Koen Fokkema nog dichtbij de aansluitingstreffer.

FC Lisse speelt komende woensdag op Ter Specke in het kader van de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Halsteren. Iedereen moet entree betalen. Dat betekent vijf euro om te staan en zeven euro om te zitten.

FC Lisse hervat de competitie op Ter Specke komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen RVVH. Hier is de aftrap om half drie.