IJsselmeervogels – FC Lisse 2-0

Een voetbalteam is net het weerbericht. Twee weken terug zat FC Lisse na het verlies bij AFC in een depressie. Door de zespunter tegen De Treffers en Rijnsburgse Boys scheen de zon weer uitbundig voor de mannen van trainer Robbert de Ruiter. Door de manier waarop de FC met 2-0 verloor bij IJsselmeervogels zijn er toch weer wat donkere wolken verschenen aan de Lisserse horizon. De FC Lisse-barometer kan volgende week weer door slaan naar positieve waarden bij een zege op FC Lienden.

Fotoalbum IJsselmeervogels – FC Lisse

Boyd Stevens was niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen RB gekomen. Een streep verder door zijn seizoen, mits  FC Lisse geen nacompetitie hoeft te spelen. Ook Rowdy van der Putten bleef geblesseerd aan de kant. Rik Vermeulen was terug voor het spelen van zijn 300ste competitieduel in het shirt van FC Lisse. Luca Tarani stond voorin.

De supporters van FC Lisse waren al vroeg in Bunschoten-Spakenburg. Aan hun support lag niet. De Supportersclubreis, die gratis was en mogelijk gemaakt door een anonieme sponsor, Fred Langelaan en Vleeswarenfabriek Persoon. De gezellige terrasjes werden opgezocht, de haringkarren bezocht en het gezellige haventje verkend.

De manier waarop de FC haar eerdere twee duels won doet wat met mensen. Of dit nu spelers zijn of supporters. Er was een bepaalde euforie ontstaan binnen het Lisserse kamp. Aan de begeleiding van een team dit gevoel te beteugelen. Helaas lukte dit niet. FC Lisse was voor de pauze niet scherp genoeg. De treffers van IJsselmeervogels waren het gevolg van organisatiefouten bij FC Lisse. Gevero Markiet en Mike van der Laar konden zo doeltreffend zijn voor de Vogels. FC Lisse had overigens nog een strafschop tegen kunnen krijgen na een overtreding binnen de zestien van Mo Adouch op Van der Laar. FC Lisse werd voor de pauze geen enkele keer gevaarlijk. Tot overmaat van ramp viel ook nog Niels Buys uit met zijn arm uit de kom. Het is onduidelijk of hij de volgende weer van de partij kan zijn. Atul Malhi wist hem overtuigend te vervangen.

In de tweede helft een veel feller FC Lisse. Vogels-doelman Jaimy Schaap was een constante sta in de weg voor Lis door redding te brengen bij Lisserse inzetten van Bas Buimer, Justin Valk , Lars Rauws en Rik. Luca ging er met een blessure van af. Zijn vervanger werd Ayoub Aït Afkir. Een kwartier voor tijd maakte Thierry Monteny zijn eerste vijftien speelminuten voor Lis in 2018. Brian van der Werff liep tegen zijn onnodige zevende gele kaart van het seizoen op door de bal te trappen in de dug-out van De Vogels. Nu Wesley Storm is vertrokken naar de VS heeft Lis in de persoon van Björn Haggerty nog maar een doelman over, die aan het seizoen is begonnen. Dit betekent ongetwijfeld het doorschuiven van A1-keeper Jochem Lensen naar de selectie rond het eerste team.

FC Lisse kan de temperatuur om hoog stuwen door komende zaterdag op Ter Specke te winnen van een directe concurrent onderin: FC Lienden. Dit treffen begint om half drie.