HSV Hoek – FC Lisse 1-0

Het begint een eentonig verhaal te worden. FC Lisse krijgt genoeg kansen om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar weet het net niet te vinden. Vervolgens werpt een individuele fout, in dit geval een rode kaart, de ploeg terug. Het zeker niet imponerende HSV Hoek kon op eigen veld een man-meer-situatie uitbuiten. De 1-0 nederlaag was dan ook totaal onnodig voor de geel-blauwen, die meer dan een uur prima veldspel lieten zien. Lis vergat zichzelf te belonen. En resultaat is uiteindelijk wat telt. FC Lisse is zo zeven nederlagen op rij verder en smacht naar de eerste driepunter.

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter koos dit keer als centrale duo achterin voor Bas Gozeling en David Verweij. De backposities werden ingenomen door Jordi Tiktak en Boyd Stevens. Tom Noordhoff en Niels Buijs waren geblesseerd. Niels Ens begon op de bank, net als onder meer Luca Tarani en Rik Vermeulen.

Hoek had een roerige week achter de rug. Het hoofdtrainerschap is in de eerste weken van dit seizoen reeds een aantal keren gewisseld. Na Hugo Vandenheede en David Destorme is dit keer het Hoek-roer in handen gekomen van Lieven Gevaert. Deze had nog nauwelijks contact kunnen maken met zijn spelers. Hoek oogde als los zand. Als FC Lisse de kans had om in de hitte van Zeeuws-Vlaanderen Hoek te verslaan was het nu.

Rob van Amsterdam en Jorit Doeswijk bezochten het duel per fiets. Dat betekent heen en weer tussen Hoek en Lisse rond de 320 kilometer trappen. De toppers op de fiets waren om half zes in de ochtend vertrokken.

FC Lisse kreeg kans op kans. Als spits krik je het zelfvertrouwen op door het maken van doelpunten. Tom Duindam kreeg mogelijkheden in minuut 4 en 16. De FC Lisse-defensie kwam nagenoeg niet in de problemen. Kubilay Köylü kon geen vaart achter de bal zetten. Tom en Mo Adouch zagen hun inzetten van de lijn gehaald worden. Doelman Erik Cummins wist zonder moeite voor de rust de nul te houden.

FC Lisse was ook het eerste kwartier na de rust de betere ploeg. Jaap Zwetsloot schoot over en Tom kon de bal niet stiften over Hoek-doelman Jordi de Jonghe. In minuut 59 had FC Lisse moeten scoren. Jaap bracht de bal uitstekend voor. Kubilay stond op twee meter van de doellijn. Toch schoot hij over. De moegestreden Jaap liet zich even later vervangen door Oussama Siali.

Rik Impens werd voor de eerste keer pas echt gevaarlijk voor Hoek. Er waren reeds 66 minuten gespeeld. Rik Vermeulen kwam in de ploeg voor Tom. Na 75 minuten stond FC Lisse met tien man. Kubilay raakte de bal kwijt aan Fabian Wilson. Maakte vervolgens een trappende beweging richting Wilson, wat hem op rood kwam te staan.

De tien van FC Lisse hadden nog maar een opdracht: de nul houden. Vijf minuten voor tijd ging FC Lisse alsnog onderuit. Een voorzet van Erwin Franse werd ingekopt door Abdoe Abdenhi, die bij deze actie geblesseerd raakte.

Oussama viel niet goed in. Zijn plaats werd de laatste vijf minuten ingenomen door Luca Tarani. Luca kreeg nog een kopkans. Ook het naar voren schuiven van David leverde geen resultaat op. FC Lisse droop teleurgesteld af. Het had onnodig verloren. Het resultaat telt echter.

FC Lisse speelt komende zaterdag 31 augustus thuis voor de competitie tegen Harkemase Boys. Dit duel begint om half drie.