Hoek – FC Lisse 2-0

De wedstrijd tussen Hoek en FC Lisse verliep via een duidelijk patroon. FC Lisse dicteerde de beginfases van de eerste en de tweede helft. De kansen werden echter niet benut door de geel-blauwen. Hoek sloeg tot twee keer toe bij de eerste mogelijkheid op een treffer. Conclusie is dat Hoek het meest effectief was. De 2-0 nederlaag betekent voor Lis, dat het uitgeschakeld is in de strijd om de tweede periodetitel.

Bij FC Lisse begonnen in de basis Thierry Monteny en Milton Klooster. FC Lisse combineerde dat het een lieve lust was. Goed opgebouwde aanvallen van de formatie van trainer Robbert de Ruiter. Een prima schot van Bas Buimer ging maar net naast. Milton wist bij een snelle uitval niet af te drukken. Uit een corner van Oussama Siali kon David Verweij vrij inkoppen. Ook zijn inzet ging net niet tussen de palen.

De eerste kans van Hoek was meteen een treffer. In minuut 27. Rik Impens schoot op de paal. In de rebound reageerde Ruben de Jager alert. Na het openingsdoelpunt van de thuisclub was FC Lisse het spoor even bijster. Uitblinker Erik Cummins redde fraai op een inzet van Kyle Doesburg.

In de rust bleef Milton achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was bij de start van de tweede helft Bryan Iliohan. FC Lisse gaf veel druk naar voren. De verdediging van Hoek was kwetsbaar. Weer was David met een kopbal dichtbij een treffer. Een vrij trap van Boyd Stevens ging net over. Het was steeds net niet voor FC Lisse. Ook bij een kopbal van Bas.

FC Lisse moest met de achterstand risico nemen. Hoek kon op de geliefde counter spelen. Erik wist als elfde veldspeler verder onheil voorlopig te voorkomen. Rik Vermeulen kwam in de ploeg voor Bas. Zijn 311de competitiewedstrijd voor FC Lisse. Recordhouder is Roel de Goede met 312 competitieduels voor de FC. FC Lisse kreeg wederom kansen op de gelijkmaker via Boyd en Rowdy van der Putten. Zo makkelijk scorend tegen VVOG, had de FC het vizier dit keer niet op scherp staan.

De van een blessure herstelde Justin Valk verving tien minuten voor tijd Leroy Oehlers. Erik voor kwam opnieuw de 2-0. Op de inzet van Doesburg, vijf minuten voor tijd, was ook hij geslagen. Rik slaagde er in blessuretijd ook niet in de 2-1 te maken. Het was in Hoek voor FC Lisse een middag van net niet.

FC Lisse speelt komende zaterdag op Ter Specke de Bollenderby tegen SJC. De aftrap is om half drie.